Bezig met laden...

Logboek

Boeing krijgt een Amerikaans order voor 100+ Apaches AH-64E

Boeing krijgt een Amerikaans order voor 100+ Apaches AH-64E

Boeing krijgt volgens de laatste informatie ten laatste in het tweede kwartaal van 2022 een order van het Amerikaanse leger voor minstens 100 AH-64E Apache gevechtshelikopters.

Het juiste aantal helikopters en de juiste prijs is nog onderwerp van een onderhandeling tussen Boeing en het leger en de partijen weigeren hierover commentaar te geven. Het zal een meerjarige contract worden.

De eerste meerjarige deal, voor een totale kost van $3,4 miljard voor de revisie van 244 bestaande Apaches en 24 nieuwe Apaches dateert uit 2017. Het nieuwe meerjarige contract voor de AH-64E zou tot en met 2026 lopen. Er is ook een optie voorzien om ook in 2027 extra Apaches te bestellen aan de overeengekomen dealprijs. 

De prijs omvat de 'remanufacturing' en upgrade van een aantal AH-64D's naar de AH-64E-standaard, evenals de productie van nieuwe AH-64E's. Een niet nader gespecificeerd aantal Apaches zou ook voorzien worden voor 'bevriende' landen en geleverd worden in het kader van de internationale militaire samenwerking. 

Het Amerikaanse leger heeft een vloot van 682 Apaches AH-64E's en 136 AH-64D's. Volgens haar planning zullen alle 'D'-modellen in de komende jaren een upgrade krijgen.

Ook de Nederlandse Luchtmacht DHC heeft een 'remanufacturing' project lopende. Reeds drie Apaches AH-64D werden naar het Amerikaanse Mesa verscheept om bij Boeing een upgrade te krijgen. Je kunt hier de volledige informatie over dit project nalezen. DHC (Defensie Helikopter Commando) heeft duidelijk inspraak gehad in de vlootvernieuwing van de Nederlandse luchtmacht. Door de forse investering van zowat €1.2 miljard in de Apaches zal DHC in 2025 een performante vloot gevechtshelikopters hebben die de toekomstige uitdagingen en missies aankan. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *