Bezig met laden...

Logboek

Zr.Ms. Karel Doorman met drie NH90 helikopters op oefening

Zr.Ms. Karel Doorman met drie NH90 helikopters op oefening

Het grootste Nederlandse marineschip, de Zr. Ms. Karel Doorman oefende met drie NH90-helikopters op onderzeebootbestrijding (ASW) ten zuiden van Engeland.

De Zr. Ms. Van Amstel, Zr. Ms. De Zeven Provinciën en de onderzeeboot Zr. Ms. Dolfijn, en een paar buitenlandse schepen participeerden ook in deze oefening. 

De Doorman heeft een groot vliegdek, met twee helikopterspots en een zeer grote hangaar waar meerder helikopters een onderkomen vinden. Zo kunnen de helikopters vanop dit marineschip uitstekend op onderzeeboten jagen. In de onderzeebootbestrijding (ASW) is het M-fregat Zr. Ms. Van Amstel een echte specialist dankzij de gesleepte sonar LFAPS die op lage frequentie sonarsignalen pingt en ook uitstekend kan uitluisteren. 

De regelmatige passages van Russische onderzeeboten in onze contreien bewijzen dat deze oefeningen absoluut noodzakelijk zijn om de samenwerking tussen de fregatten en de helikopters te optimaliseren. Het succes van de ASW staat of valt met oefeningen, coördinatie en samenwerking!

Neem een kijkje naar onderstaande video van Marineschepen.nl

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *