Bezig met laden...

Logboek

Eve Urban Air Mobility verkoopt 250 eVTOL luchtaxi's

Eve Urban Air Mobility verkoopt 250 eVTOL luchtaxi's

EVE, bouwer van Urban Air Mobility Solutions en een onderdeel van de Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer, heeft binnen een paar dagen twee grote orders ontvangen. Halo Aviation en Helisul Aviation bestellen beiden grote aantallen van Eve's eVTOL (electric vertical take-off & landing) luchttaxi.

Eve Urban Air Mobility Solutions is gestart in oktober 2020 als een Embraer innovatie incubator en is gevestigd in de US. Bedoeling is om een complete portfolio van oplossingen te bouwen voor de luchttaxi-markt. De voormalige baas van EmbraerX, Andre Stein, is nu de baas van Eve, die ale activiteiten van EmbraerX heeft overgenomen. 

De EVE eVTOL is een 4-zitter die bij de start door een piloot zal worden gevlogen maar in de toekomst ook autonoom zal kunnen vliegen.

Beide orders zijn bij de grootste ooit in de relatief nieuwe eVTOL wereld. 

Halo Aviation

De grootste bestelling ooit voor eVTOL's komt van Halo Aviation, een helikopter tour operator in de US en de UK. Halo heeft een order geplaatst bij Eve voor niet minder dan 200 eVTOL luchttaxis. Halo Aviation plant om 100 eVTOL's in te zetten in de US en 100 in de UK. De levering van de eVTOL's start in 2026.

Naast deze bestelling zullen EVE en Halo samenwerken bij de ontwikkeling van eVTOL vluchtoperatie systeem, van een ATC management systeem en de ontwikkeling van Eve's product aanbod.  

Halo gebruikt nu Sikorsky S-76 en Leonardo AW109 en AW169 helikopters. Halo bevestigde dat het de helikopters verder zal gebruiken tot ze de luchttaxi's in gebruik zal nemen. Halo is een onderdeel van Directional Aviation, een nieuwe groep ontstaan door de fusie van Associated Aircraft Group (AAG) in de US en Halo Aviation Ltd in de UK.

 

Helisul Aviation

Ook de Zuid-Amerikaanse helikopteroperator Helisul Aviation plaatste een belangrijke bestelling bij Eve. Het bestelde 50 eVTOL luchttaxi's waarmee Helisul in 2026 luchttaxi operatie's wil starten in Brazilie. Helisul Aviation heeft nu 50 helikopters in dienst en is daarmee een van de grootste helikopteroperatoren in Zuid-Amerika.

Helisul en Eve zullen bij wijze van operationele test de eVTOL operatie's eerst uitvoeren met helikopters. Vooraleer Halo de Eve eVTOL bestelde heeft het 12 andere eVTOL geëvalueerd.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *