Bezig met laden...

Logboek

Sikorsky geeft resultaten eerste kwartaal 2022 vrij

Sikorsky geeft resultaten eerste kwartaal 2022 vrij

Sikorsky heeft een zwakker eerste kwartaal achter de rug vooral door lagere productie volume van de Black Hawk en de presidentiële VH-92A helikopters die maar deels werden gecompenseerd door iets betere omzet Bij de CRH (Combat Rescue Helicopter), de SeaHawk en de CH-53K King Stallion.

In lijn met de strategie van moederbedrijf Lockheed-Martin blijft Sikorsky zich concentreren op de militaire markt en werd geen enkele commerciële helikopters uitgeleverd in dit kwartaal.   

Sikorsky is onderdeel van de Rotary & Mission Systems afdeling binnen Lockheed-Martin. De groep maakt slechts resultaten bekend op niveau van de Rotary & Mission Systems. In deze groep is Sikorsky ruimschoots het grootste bedrijf. 

Eerste kwartaal

  2022 2021  Delta
Omzet in $mio 3.552 4.107 -13,5%
Operationele winst in $mio 348 433 -19,6%
Operationele winstmarge 9,8% 10,5% -0,7%

In het eerste kwartaal 2022 realiseerde Sikorsky een netto-omzet daling met $ 40 miljoen in vergelijking met 2021. Dit door een lager volume van BlackHawk en VH-92A helikopters, die niet volledig kon worden gecompenseerd door een beter volume met de SeaHawk, de CH-53-K en de Combat Rescue Helicopter. De daling van de operationele winst van Sikorsky met $ 15 miljoen was voornamelijk toe te schrijven aan lagere winst bij de BlackHawk helikopters. De overige daling binnen de groep werd niet veroorzaakt door Sikorsky 

Uitgeleverde helikopters door Sikorsky in het eerste kwartaal Q1-2022

  Q1 2022  Q1 2021
Militaire & staatshelikopters - USA  17 15
Commerciële helikopters 0 1
Militaire helikopters - buiten de USA  0 1

Het orderboek in de afdeling Rotary & Mission Systems is wel met 1,6% gestegen in het kwartaal. Eind december 2021 bedroeg het orderboek bij Rotary & Mission Systems een $33,7 miljard terwijl dit eind maart 2022 $34,26 miljard bedroeg. 

Ondanks het zwakke resultaat van dit kwartaal heeft Sikorsky niets te vrezen. De versterkte militaire budgetten wereldwijd en de sterke positie van de Amerikaanse regering op gebied van militaire verkopen zullen ongetwijfeld in de komende jaren in het voordeel van Sikorsky spelen.

Op middellange termijn is het resultaat van de FVL-projecten (de toekomstige US militaire helikopters) een berekend risico voor Sikorsky. In het FLRAA programma is de Sikorsky-Boeing Defiant X een van de twee kanshebbers, in het FARA is Sikorsky een van de twee kanshebbers met haar Sikorsky Raider X. Dus ook hier zou het al zeer slecht moeten verlopen moest Sikorsky beide projecten mislopen. Overigens zou moederbedrijf Lockheed-Martin zoiets nooit accepteren.  

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *