Bezig met laden...

Logboek

Robinson maakt R66-stabilisator beschikbaar met 47% korting

Robinson maakt R66-stabilisator beschikbaar met 47% korting

Robinson Helicopters heeft een retrofit kit aangekondigd voor het nieuwe ontwerp van de horizontale stabilisator voor de R66 turbinehelikopter.

De nieuwe stabilisator en staartkegel, die een reeks voordelen bieden vergeleken met het originele ontwerp, ontvingen in september 2023 de FAA-certificering en zijn intussen standaard op nieuw gebouwde FAA-gecertificeerde R66's. Intussen is ook de EASA-certificering aangevraagd en in behandeling.

Met de retrofit kit kan de nieuwe stabilisator worden gemonteerd zonder dat een staartkegel hoeft te worden vervangen. Als extra aanmoediging biedt Robinson een aanzienlijke korting op de kits voor alle bestellingen die vóór het einde van 2024 worden geplaatst. Voor dergelijke bestellingen is een speciale prijs van $ 3.600 van toepassing, een korting van 47% op de catalogusprijs van $ 6.760. 

In een reactie op de kit zei RHC-president Kurt Robinson: “We moedigen alle R66-bezitters aan om de nieuwe stabilisatorconfiguratie te installeren met behulp van de retrofitkit. De nieuwe stabilisator verbetert de stabiliteit van de helikopter bij hoge snelheden en in turbulentie.”

De goedgekeurde vlucht-enveloppe van de Robinson R66 wordt door deze aanpassing niet gewijzigd. 

Uit goede bron kregen we te horen dat Robinson ook werkt aan een nieuwe staartrotor voor de R44-helikopter.

Foto's © Robinson Helicopter Company

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *