Bezig met laden...

Logboek

Eve en DHL gaan samenwerken

Eve en DHL gaan samenwerken

Ontwikkelaar en fabrikant van eVTOL's EVE, een spin-off van Embraer, en logistiek gigant DHL gaan samenwerken met de bedoeling om de levering van reserveonderdelen, batterijen, benodigdheden, retourlogistiek en de juiste verwijdering van materialen van de EVE eVTOL's te garanderen.

Beide partijen hebben een memorandum van overeenstemming (MoU) ondertekend om een onderzoek uit te voeren naar de belangrijkste eisen en de toeleveringsketen kenmerken voor Eva's elektrische verticale start- en landingstoestellen (eVTOL). Het primaire doel van het partnerschap is het verkennen en begrijpen van best practices voor het leveren van reserveonderdelen aan operators en servicecentra, met de nadruk op batterijen en de specifieke vereisten met betrekking tot transport, opslag en verwijdering van die apparaten. Andere beoordeelde aspecten zijn onder meer transportwijzen, frequentie en leveringsplan, vereiste logistieke partners, mogelijke locaties voor strategische voorraden, fysieke en technologische infrastructuurvereisten en noodplannen.

"We transformeren stedelijke luchtmobiliteit, wat ook logistieke uitdagingen met zich meebrengt. DHL's expertise op dit gebied in de luchtvaartmarkt en tientallen andere industrieën, in combinatie met de innovatiementaliteit van beide bedrijven, zullen van vitaal belang zijn om de veilige en flexibele werking van eVTOL's te waarborgen ”, zegt Luiz Mauad, Vice President Services en Operations Solutions bij Eve. "Naast het aanbieden van hoogwaardige logistiek, is ons uitgangspunt het verminderen van de milieu-impact van de toeleveringsketen in overeenstemming met ons doel om duurzamere producten en diensten aan te bieden."

"We zijn erg enthousiast over de mogelijkheid om de toekomst van mobiliteit vorm te geven met Eve Air Mobility. Initiatieven als deze maken deel uit van onze ESG-missie en we dragen al onze kennis en ervaring bij om er weer een geweldig succesvol project van te maken.", aldus Mauricio Almeida, vicepresident van DHL Supply Chain.

Het logistieke onderzoek van Eve en DHL omvat onder andere de batterijlogistiek, die van groot belang is in dit bedrijfsmodel. In dit opzicht zal de expertise van DHL op het gebied van de behandeling van batterijen uit verschillende industrieën worden benut. De bedrijven zullen ook het supply chain management voor algemene leveringen aan vertiports evalueren. 

De eerste uitleveringen en ingebruikname van gecertificeerde EVE eVTOL's worden al in 2026 verwacht.

Foto's © EVE - Thiago R.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *