Bezig met laden...

Logboek

Kun je met een VFR helikopter uit een IMC situatie geraken?

Kun je met een VFR helikopter uit een IMC situatie geraken?

Een van de belangrijkste oorzaken van fatale helikoptercrashes is het verlies van controle over je helikopter als je onverwacht in IMC (instrument meteorological conditions) terecht komt. De fatale crash waarbij Kobe Bryant en 8 anderen om het leven kwamen is het bekendste geval van ruimtelijke desoriëntatie in IMC met alle gevolgen vandien. 

Bij een helikopter die uitgerust is met een SAS (stability augmentation system) of AFCS (automatic flight control system) kan het systeem een stabiele besturing overnemen en is het risico minder groot. Maar bij helikopters die niet uitgerust met dergelijke hulpsystemen ligt het lot van de piloot en zijn passagiers volledig in zijn handen.

Tijd dus om even hierbij stil te staan en even na te denken wat jij zou doen in een dergelijke situatie. Natuurlijk zullen we altijd alles doen om niet onverwachts in de wolken te geraken maar in het geval dat het toch zou gebeuren is het goed dat je even tijd neemt om onderstaande video te bekijken.

Bruce Webb, Director of Aviation Education van Airbus Helicopters, geeft in deze video een paar praktische tips en concepten die je leven en deze van je passagiers kunnen redden, dus kijken!

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *