Bezig met laden...

Logboek

Komt er straks een helihaven bij T(h)e Max Experience in Zolder?

Komt er straks een helihaven bij T(h)e Max Experience in Zolder?

Als alles naar plan verloopt en de nodige vergunningen verkregen worden zal op de vroegere mijnterreinen van Zolder, T(h)e Max Experience, een combinatie van horeca, toerisme, kantoorruimten en faciliteiten verrijzen.

De internationale groep Temax investeert 30 miljoen euro in het project en schat dat het enkele honderden arbeidsplaatsen zal opleveren. De vergunningsaanvraag ligt momenteel bij de gemeente Zolder die wellicht eind dit jaar groen licht zal geven. 

Drie jaar geleden kocht de groep Temax het Centraal Magazijn op het mijnterrein van Zolder, een gigantisch mijngebouw. Oorspronkelijk was het de bedoeling om er isolatiemateriaal te stockeren. Teemax is gespecialiseerd in isolatiematerialen voor de medische en farmaceutische sector. Gaandeweg zag topman Tamer Cankurtaranoglu, een mijnwerkerszoon, andere mogelijkheden in het historische gebouw. 

Blikvanger wordt een hotel met 100 kamers in het Centraal Magazijn. Er wordt gedacht om met beelden en virtual reality het mijnverleden tot leven te brengen in het gebouw. Overigens blijft de buitenkant nagenoeg helemaal bewaard.

Er wordt op dit moment nog aan heel wat deelprojecten geschaafd en onderhandeld met bedrijven die mee willen instappen. Maar als de vergunning er is, wil Temax begin volgend jaar starten met de werkzaamheden die wellicht een 2 jaar zullen duren. 

Er is ook een aanvraag ingediend om op de vroegere mijnterreinen een helihaven aan te leggen als onderdeel van T(h)e Max Experience. Laat ons hopen dat de gemeente deze keer een positieve beslissing zal nemen om dit project een extra uitstraling te geven.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *