Bezig met laden...

Logboek

Verkeerstorens op Luik en Charleroi vervangen door digitale toren in Namen

Verkeerstorens op Luik en Charleroi vervangen door digitale toren in Namen

In de nasleep van de stakingen bij de verkeersleiders van Skeyes (ex Belgocontrol) wordt nu bekend dat Waals minister Jean-Luc Crucke de beslissing heeft genomen om de luchtverkeersleiding op de luchthavens van Luik en Charleroi over te brengen naar een digitale toren in Namen.

Zowel de huidige verkeerstoren van Luik als deze van Charleroi waren toe aan een serieuze opknapbeurt maar door deze beslissing kan deze investering worden bevroren en zal de veiligheid en het verkeer worden geleid vanuit een gebouw op het industriepark van Namen waar de digitale toren zal worden ondergebracht. De verkeerstorens in Luik en Charleroi worden zoals bij alle grote luchthavens in België bemand door verkeersleiders van skeyes.

Via uiterst precieze camera's worden de beelden vanop beide luchthavens doorgeseind naar een commandokamer in Namen waarop 14 grote grote schermen een 306° beeld te volgen is van alle activiteiten op de luchthavens. Het getoonde beeld in vergelijkbare digitale torens in Zweden, Hongarije en Londen City is beter dan de realiteit zeker bij moeilijke meteo. De verrekijker wordt nu een museumstuk...eventjes digitaal inzoomen de nieuwe procedure .

Niet skeyes maar de Waalse regering wordt eigenaar van deze nieuwe digitale verkeerstoren en dat zal snel tot speculatie's leiden dat de Waalse regering bij een volgende staking wel eens zou kunnen beslissen om zelf zijn verkeersleiding te organiseren.  

Foto copyrights: Helispot

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *