Bezig met laden...

Logboek

Airbus Helicopters enige aanbieder in het Indiase Kustwacht contract

Airbus Helicopters enige aanbieder in het Indiase Kustwacht contract

Is de terugtrekking van Russian Helicopters uit de aanbesteding voor de nieuwe helikopters voor de Indiase Kustwacht goed of slecht nieuws voor Airbus Helicopters?

De aanbesteding voor de levering van 14 tweemotorige helikopters begon in juni 2021, waarbij twee biedingen werden ingediend door Airbus en door Kamov. Airbus Helicopters stelde een vloot van H225M helikopters voor, terwijl Russian Helicopters - Kamov een vloot Ka32A11M helikopters voorstelde. Het totale project zou ongeveer $1 miljard kosten.

De helikopters zullen door de Indiase Kustwacht worden ingezet voor het uitvoeren van maritieme beveiligings- en bewakingstaken. De nieuwe helikopters vormen een aanvulling op de bestaande vloot van de kustwacht, die een mix van HAL Chetak en Dhruv- helikopters omvat.

Zonder publieke bekendmaking van de reden heeft Russische Helicopters - Kamov zich nu uit de aanbesteding teruggetrokken. Het is zelfs voor insiders een verrassing omdat deze dachten dat het prijsvoorstel van Russian Helicopters gevoelig goedkoper zou zijn dan dat van Airbus Helicopters.

Volgens de krant Indian Economic Times was Airbus Helicopters reeds in 2018 in onderhandeling met het Indiase ministerie van Defensie voor een soortgelijk contract - destijds ter waarde van $300 miljoen - voor de levering van 14 H225M-helikopters aan de kustwacht. De onderhandelingen zijn toen echter afgebroken door een probleem in het Indiase inkoopproces.

Of Airbus Helicopters nu de bestelling zonder meer zal krijgen of dat er nu een nieuwe aanbesteding komt is nog niet bekendgemaakt. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *