Bezig met laden...

Logboek

Bristow maakt zijn kwartaalcijfers Q1/2024 bekend

Bristow maakt zijn kwartaalcijfers Q1/2024 bekend

De grootste helikopteroperator ter wereld, het fusiebedrijf Bristow (na de fusie van Bristow en Era), heeft zijn resultaten van haar eerste kwartaal 2024 bekend gemaakt. Klik hier voor het volledige bericht. Vanaf dit jaar zal het Bristow boekjaar samenvallen met het kalenderjaar. 

 

Overzicht van de Bristow commentaar over het afgelopen kwartaal

  • De omzet is in lijn met de contractplanning en de groei zal zich ook de komende jaren doorzetten.
  • De operationele kosten daalden met $8 Mio ondanks inflatie van de personeelskosten 
  • Bristow ziet een stijging in het gebruik van offshore olie- en gasinstallatie welke een positief effect zullen hebben op de offshore helikopteroperatoren. Ook de investeringen in nieuwe offshore olie- en gasinstallatie blijven relatief hoog welke voor de toekomst een nood voor extra helikopterdiensten garandeert. 
  • Het effectieve wereldwijde gebruik van beschikbare zware en medium helikopters stijgt boven de 90%
  • In het eerste kwartaal 2023 en 2024 is een volledig kwartaal omzet van de Nederlandse en Caribische Kustwachthelikopter inbegrepen.

 

Overzicht van de financiële resultaten van het afgelopen kwartaal

in $ miljoen  kwartaal 1/2023 kwartaal 1/2024
Operationele omzet $302 $337.1
EBITDA** (aangepast) $28,9 $47.5
Netto resultaat $-1.5 $6,6

** EBITDA = 'Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization' en is een maatstaf voor de brutowinst van een bedrijf. Gezien de kapitaalintensiviteit van een helikopteroperator geeft dit niet altijd een correct beeld van de brutowinst. 

 

Bristow heeft per 31/03/2024 een vloot van 201 helikopters in dienst waarvan 163 in eigendom en 38 onder een leasing-overeenkomst. 34% van de helikopters zijn actief in Europa, 51% in de America's, 9% in Afrika en 6% in Asië-Pacific. 

De omzetverdeling per regio is als volgt: Europa 54%, America's 30%, Afrika 10% en Asië-Pacific 6%. 

De omzet wordt voor 26% gerealiseerd met helikopterdiensten voor staatsbedrijven (Kustwacht, SAR) en voor 65% in de offshore olie- en gasindustrie.  

 

Globale marktleider

Het bedrijf heeft 201 helikopters in bedrijf, de eerste achtervolger is CHC die 108 helikopters in dienst heeft net voor nummer drie PHI met 104 helikopters in dienst. Met 33 helikopters in dienst staat het van oorsprong Belgische NHV-groep op de achtste plaats. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bristow gaat er prat op dat het verreweg de grootste helikopteroperator ter wereld is. Het is actief op 6 continenten en werkt met klanten in 18 landen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vlootoverzicht per 31/3/2024:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Conclusie:

Bristow heeft een goed kwartaalresultaat neergezet en confirmeert zijn vooruitzichten voor de rest van 2024. Het heeft ook positieve vooruitzichten vrijgeven voor 2025 en 2026. We mogen concluderen dat de fusie tussen ERA en Bristow de verwachtingen inlost. 

Commercieel heeft Bristow de laatste twee jaar een sterke prestatie neergezet en stevige contracten binnengehaald. Mooie voorbeelden waren de Ierse Kustwacht (van CHC) en de Nederlandse Kustwacht (van NHV). Met overname van BHI kwam ook het Falklands militair contract in handen van Bristow dat daarvoor 4 zware helikopters inzet. 

De omzet en de winst zal ook wind in de rug krijgen door de huidige heropleving van de offshore olie- en gasindustrie. Vernieuwingen van dit soort contracten gebeuren - gezien de schaarste van het aantal zware en super-medium helikopters - aan betere en winstgevende voorwaarden.

Anderzijds zal de omzet in $ onder druk staan door de sterke dollarkoers t.o.v. de € en de £. Bristow maakt meer dan de helft van zijn omzet in Europa. 

De fusieonderneming Bristow wordt stilaan terug een winstgevend helikopterbedrijf en de heropleving van de olie- en gasindustrie zal daarbij een grote rol blijven spelen.

Bristow blijft ook actief zijn toekomst voorbereiden in de duurzame, 'nieuwe' luchtvaart. Het heeft 7 contracten lopen met ontwikkelaars van duurzame VTOL-toestellen (zie details)

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *