Bezig met laden...

Logboek

Russian Helicopters Ka-62 kreeg typecertificaat

Russian Helicopters Ka-62 kreeg typecertificaat

Op 30 november 2021 heeft het Russische Federal Air Transport Agency (Rosaviatsiya) een typecertificaat afgegeven voor nieuwe Russian Helicopter Ka-62 civiele helikopter. Met dit document kan de helikopter op de Russische markt worden verkocht.

Het Ka-62-testprogramma voor helikoptervluchten werd in 2017 gelanceerd met behulp van drie prototypes die samen 434 vluchten uitvoerden met een totale duur van ongeveer 700 uur. Tijdens de vliegtesten hebben specialisten van Mil & Kamov National Helicopter Center met success alle systemen van de Ka-62 uitgebreid getest.

"Het verkrijgen van een typecertificaat voor de Ka-62 is een belangrijke mijlpaal voor de Russische helikopterindustrie. Momenteel is een romp van de eerste commerciële Ka-62 geassembleerd bij Progress Arsenyev Aviation Company in het Verre Oosten. Vanaf volgend jaar zijn we van plan om de commerciële productie van deze helikopter op te starten en de eerste helikopters aan Russische operators uit te leveren. In 2022-2024 zullen we werken aan verdere uitbreiding van de helikoptercapaciteiten door certificering van optionele apparatuur zoals een externe laststrop, een hijstoestel aan boord,  een medische module en een anti-ijssysteem" aldus een woordvoerder. 

Het ontwerp van Ka-62 maakt veel gebruik van polymeercomposieten (tot 60% van het gewicht), wat een lager brandstofverbruik, hogere snelheid en laadvermogen van het helikopter mogelijk maakte. Ka-62 is ook uitgerust met moderne avionics om de werklast van de bemanning te verminderen en het onderhoud te vergemakkelijken.

Specificaties van de Ka-62

  • de actieradius van de Ka-62 is 700 km
  • de maximale snelheid is 310 km/u
  • het maximale startgewicht van de helikopter is 6.800 kg
  • de capaciteit is 15 passagiers
  • de Ka-62 kan ook 2 ton lading in de cabine vervoeren
  • en tot 2,5 ton externe lading.

Er werd niet gemeld of Russian Helicopters deze helikopter ook in andere landen zal laten certificeren.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *