Bezig met laden...

Logboek

Guimbal Cabri G2 krijgt certificatie in Rusland

Guimbal Cabri G2 krijgt certificatie in Rusland

In een persbericht heeft Guimbal Helicopters bekend gemaakt dat het op 24 december 2020 de certificatie heeft gekregen voor haar Cabri G2 van de Russische luchtvaartautoriteit FATA (Russian Federal Air Transport Agency).

De certificatieprocedure werd in 2019 opgestart en kon na intensieve technische onderzoeken en testvluchten net voor het eindejaar met succes worden afgesloten. De kennis en de lange ervaring van Rusland op gebied van helikopters maakt dat een certificatie in Rusland een extra kwaliteitslabel geeft aan het toestel.

Met deze certificatie kan Guimbal nu de Cabri in Rusland op de markt brengen. Het is het 40e land waar de Cabri G2 gecertificeerd is. 

In 2020 leverde Guimbal wereldwijd 16 Cabri G2 helikopters uit, meer dan 25% minder dan 2019. CEO Bruno Guimbal stelt wel dat het orderboek voor 2021 goed gevuld is en dat zijn bedrijf (hij is 80% eigenaar) de corona-crisis vrij goed doorstaat.

Vooral de VSR700, het project van de Franse Marine met Airbus Helicopters, om een aangepast Cabri autonoom te laten vliegen vanop marineschepen is een interessant en lucratief project voor Guimbal. Intussen heeft Guimbal met de Alpha2 nog een ander militaire project rond de Cabri G2 opgestart.

Foto en video: test met de VSR700 - copryrights Guimbal helikopters

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *