Bezig met laden...

Logboek

CH-53K King Stallion: Sikorsky test de 'heavy' helikopter op zee

CH-53K King Stallion: Sikorsky test de 'heavy' helikopter op zee

Stilaan maar zeker wordt de nieuwe Sikorsky King Stallion, de CH-53K, klaargestoomd voor het grote werk bij de Amerikaanse marine.

Afgelopen maand werd de grootste helikopter van het Amerikaanse leger gebaseerd op een oorlogschip van de marine om gedurende twee weken allerlei testen uit te voeren. Aan boord van de USS Wasp kon de nieuwe Sikorsky helikopter zijn mogelijkheden laten gezien in de maritieme omgeving.

Allereerst werd het landen en opstijgen van de King Stallion uitgetest gedurende de dag en nadien ook gedurende de nacht met gebruik van night googles. Deze testen werden probleemloos uitgevoerd. Nadien werden testen uitgevoerd bij het starten en stoppen van de rotor, waarbij de windsnelheid en de stand van de helikopter in functie van de wind werden aangepast. Bedoeling was om te testen tot welke windsnelheden en omstandigheden de King Stallion veilig kan opstarten op het dek van een oorlogsbodem in volle zee.

In de twee weken testcyclus aan boord van de USS Wasp werd meer dan 350 opgestegen en geland met de CH-53K, waarbij telkens de windsnelheden werden opgedreven. Ook het ontplooien van de rotorbladen in winderige conditie's werd tot in den treure toe getest. 

Zowel de Marine als Sikorsky waren het eens dat de CH-53K klaar is voor het werk aan boord van zeeschepen. De moeilijke werkomstandigheden in zware wind op volle zee zijn geen probleem voor de King Stallion om perfect te functioneren.

De duurste helikopter aller tijden van het Amerikaans leger is stilaan klaar met zijn ontwikkelingstesten. De initiële operationele testen met de daarbij horende finale evaluatie zijn gepland voor volgend jaar en als alles volgens plan verloopt zullen de eerste King Stallion helikopters in 2023-2024 door de Marines in dienst worden genomen. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *