Bezig met laden...

Logboek

Leonardo en CNSAS werken samen aan SAR helikopters en technieken

Leonardo en CNSAS werken samen aan SAR helikopters en technieken

Leonardo Helicopters heeft zijn overeenkomst verlengd met de Italiaanse berg- en grotreddingsdienst CNSAS om nauw samen te werken bij de ontwikkeling van reddingsdiensten en procedures met helikopters.

Beide ondernemingen zijn een referentie op internationaal vlak wanneer we spreken over reddingen in de bergen en andere moeilijk bereikbare plaatsen. In 2020 heeft het Alpijns reddingsteam een record aantal inzetten van meer dan 10.000 uitgevoerd. Leonardo van zijn kant wil zijn laatste generatie helikopters, de AW139 en AW169, verder perfectioneren voor deze reddingsdiensten.

De overeenkomst die op 9 juli werd ondertekend voor de komende drie jaar heeft een aantal doelstellingen:

  • opzetten van een werkgroep om de technische en operationele opbouw van de AW139 en AW169 nog beter af te stemmen op de noden van de reddingswerkers en de slachtoffers;
  • bepalen van de meest efficiënte inrichting van de helikoptercabine voor de reddingsdiensten;
  • samenwerken om nog betere reddingstechnieken en procedures te ontwikkelen; 
  • gezamenlijk ontwikkelen van navigatie, geolocatie en mapping systemen om beter en sneller slachtoffers te kunnen vinden

Naast deze technische samenwerking zullen CNSAS en Leonardo ook verder samenwerken om reddingswerkers te trainen in de nieuwe technieken. Ook een specifieke training voor het gebruik van de lier (het winchen) wordt nu door Leonardo aangeboden in de Leonardo Training Academy in het Italiaanse Sesto Calende (VA). 

Leonardo Helicopters baas, Gian Piero Cutillo, ziet in deze samenwerking een win-win situatie. Leonardo zal de oplossingen van deze samenwerking in zijn helikopters inbouwen en CNSAS zal deze verbeteringen in de praktijk kunnen gebruiken.

Wat is CNSAS?

CNSAS (Corpo Nazionale Soccorso Alpino e Speleologico) is een 7.000 man sterke groep reddingsspecialisten gevestigd in alle Italiaanse regio's. Het is actief sinds 1963 en voltooit elk jaar ongeveer 10.000 reddingsmissies, waarvan vele met helikopters.

Het is een nationale operationele structuur van de Nationale Burgerbescherming en het primaire doel is het verzekeren van dringende medische reddings- en civiele beschermingsactiviteiten. Alle medewerkers volgen een continu trainingsproces. Het zijn technische instructeurs, medische en gezondheidsinstructeurs, hondentrainers en andere specialisaties die de training van de duizenden reddingswerkers verzorgen. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *