Bezig met laden...

Logboek

Belangrijk als je naar of door Duitsland vliegt

Belangrijk als je naar of door Duitsland vliegt

Veranderingen in het Duitse luchtruim. 

Duitsland is een belangrijk land voor vele helikopterpiloten. Nogal wat piloten uit de Benelux vliegen regelmatig van en naar Duitsland. Nu zijn daar een aantal wijzigingen doorgevoerd in de luchtvaartreglementering. Het betreft wijzigingen voor VFR-vluchten bij het vliegen door TMZ- gebieden (Transponder Mandatory Zone).

Vanaf 23 maart 2023 is er een wijziging in de procedures in de TMZ's. Deze wijziging is van toepassing op piloten die al op de FIS-frequentie zitten. Hier zal er slechts één standaardprocedure in heel Duitsland zijn - wijziging van de TMZ-code en stand-by luisteren op de gepubliceerde radarfrequentie voor die TMZ.

Zoals bekend is de piloot tijdens de transit door een TMZ verplicht om over te schakelen naar de transpondercode die op de ICAO-kaart is gepubliceerd en om alert te blijven op de bijbehorende frequentie, die ook op de ICAO-kaart wordt gepubliceerd. Als de piloot in contact staat met de FIS (Flight Information Service) voordat hij een TMZ betreedt, is de verplichting om zich af te melden bij FIS voordat hij overschakelt naar de voor de TMZ gespecificeerde frequentie.

In afwijking van deze regeling was er tot nu toe ook de mogelijkheid voor de TMZ-gebieden in het gebied van de FIR Langen en FIR-Bremen om op verzoek en na bevestiging op de frequentie van de Flight Information Service te blijven en de door FIS toegewezen transpondercode te behouden. Deze afwijkende regeling komt nu te vervallen.

Dit betekent dat er nu een uniforme regeling van toepassing is voor alle TMZ-gebieden in Duitsland (met uitzondering van de TMZ Egelsbach, aangezien deze ook is aangewezen als een RMZ-gebied (met verplichte radiocommunicatie).

Bij het vliegen via een TMZ is de piloot verplicht (ongevraagd) naar de gepubliceerde transpondercode voor de bijbehorende TMZ te wisselen en de bijbehorende frequentie uit te luisteren. Als er al radiocontact was met FIS voordat hij een TMZ invliegt, moet de piloot aan FIS melden dat hij de FIS-frequentie verlaat. Pas dan schakelt de piloot over naar de gepubliceerde frequentie voor die TMZ en stelt hij de juiste transpondercode in.

De aanpassing is gepubliceerd in NfL 2023-1-2700 op 23 maart 2023.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *