Bezig met laden...

Logboek

Kort nieuws - Defensie Jobdag piloot - Australie koopt Apache - Politiehelikopter G-12

Kort nieuws - Defensie Jobdag piloot - Australie koopt Apache - Politiehelikopter G-12

Jobdag piloot bij Luchtcomponent van het Belgisch leger

Op 10 februari 2020 organiseert de Belgische Defensie een jobverkenningsdag voor piloten. Dat gaat dit jaar op locatie op de DronePort-site in Sint-Truiden. Gezien de corona-problematiek zijn het aantal plaatsen beperkt en is een snelle inschrijving de beste manier om erbij te zijn. 

Inschrijvingen via: https://www.mil.be/nl/agenda/jobdagen/jobdag-piloot/

Wie niet direct piloot wil worden kan op 27 januari 2021 een jobverkenningsdag van de Belgische Luchtcomponent bijwonen. Daar worden beroepen zoals luchtverkeersleider, meteoroloog of vliegveldbeveiliger voorgesteld.

Hiervoor kun je je inschrijven via: https://www.mil.be/nl/agenda/jobdagen/jobdag-luchtvaartberoepen-bij-defensie/

 

Australië koopt Boeing Apaches om de Airbus Tigers te vervangen

Zoals verwacht gaat het Australische leger haar vloot van 22 Airbus Helicopters Tigers vanaf 2025 uit dienst nemen en zal het 29 aanvalshelikopters van het type Apaches AH-64E bij Boeing bestellen.

Airbus had een voorstel op tafel gelegd om haar Tiger gevechtshelikopters een volledige overhaul en upgrade te geven en zeven nieuwe Tigers te leveren.

Maar het was duidelijk dat het Australische leger geen zin had om met dezelfde problemen geconfronteerd te worden als bij de bestaande vloot Airbus Tigers. In 2012 weigerden de piloten om met de Tigers te vliegen tot alle problemen waren opgelost en in 2016 besliste Defensie om de Tigers al in 2025 te vervangen. Uiteindelijk besliste Australië reeds in 2019 om de vervanging van de Tigers in te zetten en vervroegd een punt te zetten achter de Tiger saga.

Foto: Australische Airbus Tiger - copyrights Airbus Helicopters

 

Belgische politiehelikopter MD902 met registratie G-12

De MD 902 G-12 gaat binnenkort zijn eerste vlucht maken na zijn repainting. We kregen bevestiging dat de nieuwe kleuren gekozen werden in functie van de inzet als missiehelikopter voor de SFG (special forces group). Maar het toestel zal ook andere opdrachten binnen de Federale Politie - Luchtsteun vliegen. Wel is het nu duidelijk dat de overige helikopters van de Luchtsteun geen nieuwe kleuren zullen krijgen.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *