Bezig met laden...

Logboek

Kopter zal op Heli-Expo 2020 zijn finale design voorstellen

Kopter zal op Heli-Expo 2020 zijn finale design voorstellen

Kopter laat weer van zich horen.

De Zwitserse helikopterbouwer vertelde ons in de zomer over de testvluchten met prototype P3 van de SH09 helikopter. Ondertussen vliegt Kopter nog steeds testvluchten met de P3 in het testcentrum van Pozzalo in Sicilie. Het heeft nu bijna een vol jaar testen achter de rug die naast ontwikkeling van de vluchtenveloppe ook een groot aantal aanpassingen en verbeteringen hebben meegebracht.

De resultaten van deze testcampagne met de P3 hebben geleid tot het definitief vastleggen van de specificaties van de finale pre-series Prototype 4. Dit laatste prototype moet ten laatste midden 2020 vliegen en zal van belang zijn voor de uiteindelijk certificatie door EASA.

De bedoeling van Kopter is nu om het finaal ontwerp en alle specificaties van de uiteindelijke Kopter SH09 vrij te geven gedurende de Heli-Expo 2020. Er zal ook een maquette op ware grootte worden getoond van de SH09 in een "reisversie" met zeven zitplaatsen. De modulaire lay-out van het interieur werd ontworpen en gebouwd door het Amerikaanse Metro Aviation.   

Naast een persbriefing zal Kopter op de Heli-Expo op 28 januari 2020 een event houden waar ze een aantal belangrijke aankondigingen zal doen. Intussen claimt Kopter dat het reeds een aantal operatoren heeft kunnen overtuigen van de voordelen van de nieuwe SH09.

Toch blijft de vraag die we ons eerder stelden. Kopter bevestigde eerder een certificatie tegen eind 2020, maar met de huidige planning voor de P4 mogen we wel degelijk gaan vrezen dat dit nooit zal lukken. In oktober 2019 was het 5 jaar geleden dat de SH09 zijn maidenvlucht maakte.

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Eerdere artikelen over de Kopter SH09

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *