Bezig met laden...

Logboek

Hoe verging het Bell in het 1e kwartaal 2022?

Hoe verging het Bell in het 1e kwartaal 2022?

Eigenaar Textron groep heeft de resultaten van Bell Helicopters, voor het eerste kwartaal 2021 vrijgegeven.

De omzet van Bell Helicopters in het eerste kwartaal was $834 miljoen en was $12 miljoen of 1.4% lager dan dezelfde periode vorig jaar. De daling kwam voor $32 miljoen van de lagere omzet bij de burgerhelikopters, dit terwijl de omzet van militaire helikopters met $20 miljoen steeg.

Bell leverde in het eerste kwartaal 2022, 25 helikopters uit, acht meer dan in dezelfde periode 2021. 

De operationele winst van Bell was $98 miljoen of 11,7% van de omzet en was $7 miljoen lager dan vorige jaar in het eerste kwartaal. Dit onder invloed van de lagere omzet en de mix van toestellen, maar deels gecompenseerd door betere kosten.

Bell is in twee FVL-projecten van het Amerikaans leger bij de 2 laatst genomineerden. Dit betreft het FLRAA (Future Long Range Assault Aircraft) en de FARA (Future Attack Reconnaissance Aircraft) programma. Beide programma's zijn uiterst belangrijk voor de toekomst van Bell Helicopters.

Het orderboek aan het einde van het kwartaal was $4,8 miljard of $400 miljoen minder dan dezelfde periode 2021. 

Conclusie: Binnen de Textron groep blijft Bell Helicopters een vaste waarde. Toch is de invloed van de coronacrisis nog zichtbaar in het aantal nieuwe orders en het dalende orderboek. Dit kan op termijn een nefaste invloed hebben op de resultaten. Maar voor de langere termijn kijken we vooral uit naar het resultaat in de FVL-programma's van het Amerikaans leger. Mocht Bell één van deze programma's winnen zullen de resultaten zeer positief evolueren.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *