Bezig met laden...

Logboek

HeliSAS autopilot in de Robinson R66 - een ervaring

HeliSAS autopilot in de Robinson R66 - een ervaring

De HeliSAS VFR autopilot is reeds een aantal jaren op de markt en beschikbaar voor de Robinson R44 en R66 helikopters. Sinds April 2019 is deze nu ook in de IFR versie beschikbaar.

Toch blijft een autopilot in een Robinson helikopter een weinig gekozen optie. Natuurlijk zal de prijs er iets aan doen (een HeliSAS optie met PFD Aspen kost ongeveer $60.000 als optie bij nieuwe R44 of R66), maar vele helikopterpiloten laten de besturing ook niet graag over aan een autopilot. In de Benelux kennen we maar een paar Robinson helikopers met een HeliSAS autopilot, o.a. de OO-RCP en de OO-HEY.

We gingen op zoek naar een helikopterpiloot die zijn ervaring met de HeliSAS wilde delen. In de onderstaande video horen we de ervaring van een overtuigde helikopterpiloot die niet enkel de HeliSAS gebruikt 'en route' maar ook de HeliSAS laat helpen bij landen en hoveren. In vlucht kan de HeliSAS ook een perfecte en veilige hulp zijn als je onverwacht in een IMC situatie komt. 

Zeker als je overweegt de HeliSAS te gaan gebruiken is het aangeraden deze video te bekijken. Of lees een van onze vorige artikels over de HeliSAS .

We zullen het wel moeten 'durven', onze cyclic uit handen geven...

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *