Bezig met laden...

Logboek

Volocopter gaat ook in de US een FAA certificatie zoeken voor de VoloCity

Volocopter gaat ook in de US een FAA certificatie zoeken voor de VoloCity

Het Duitse Volocopter, een van de pioniers van de UAM (Urban Air Mobility), heeft aangekondigd dat het van de Amerikaanse FAA de goedkeuring heeft bekomen om een samenlopend certificatieproces te starten voor haar VoloCity.

Een dergelijk proces laat Volocopter toe om tegelijkertijd bij EASA en bij FAA een certificatie te laten lopen en een groot aantal procedures en testresultaten slechts eenmaal uit te voeren. Zowel EASA als FAA gebruiken dan deze resultaten in hun certificatieproces. Volocopter heeft het certificatieproces voor de VoloCity reeds gestart bij de EASA en kan dit nu ook opstarten bij de FAA op basis van hetzelfde dossier. 

Volocopter heeft duidelijk de bedoeling om haar VoloCity en de 100% elektrische luchttaxis snel naar Amerikaanse grootsteden te brengen. Volocopter kijkt naar Los Angeles, New York, San Francisco en Washington DC als steden waar ze haar luchttaxi diensten wil uitbouwen. Het business plan van Volocopter voorziet dat ze op korte termijn flexibele luchttaxis zal inzetten tegen een kostprijs vergelijkbaar met conventionele stadstaxis.

De planning van het EASA certificatieproces van de VoloCity voorziet een commerciële certificatie in de komende 2 à 3 jaar. Gezien het samenlopend certificatieproces met de FAA mag de Amerikaanse certificatie in dezelfde tijdslijn worden verwacht. In deze periode zal VoloCopter verder bouwen aan de infrastructuur en digitale ondersteuning om de VoloCity stadstaxis een optimale ervaring te geven aan de gebruiker.

De technische en praktische uitwerkingen en toepassingen van de VoloCity en zijn infrastructuur kun je hier nalezen in het Witboek van Volocopter

Foto copyright: Volocopter 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *