Bezig met laden...

Logboek

NHI poogt NH90-probleem in Noorwegen op te lossen

NHI poogt NH90-probleem in Noorwegen op te lossen

In een poging om een rechtszaak en mogelijk veel gezichtsverlies te vermijden heeft NHI, onder leiding van voormalig Airbus executive en huidig CEO Axel Aloccio, de Noorse regering aangeboden om de technische problemen van de Noorse NH90-vloot gratis op te lossen.

NHI bevestigde dit voorstel in de marge van de uitlevering van de 500e NH90 in Marignane, FR

Intussen heeft de Noorse Defensie bekendgemaakt dat het gekozen heeft voor de Sikorsky MH-60R om de NH90-vloot te vervangen. Of dit de druk op NHI verhoogd heeft om tot dit voorstel te komen of dat Noorwegen gewoon zijn beslissing om de NH90 te dumpen bevestigd, is nog niet duidelijk. Een Noorse adviseur dicht bij het dossier bevestigde intussen dat Noorwegen zijn positie niet zal veranderen en met de Sikorsky MH-60R verder gaat.   

Naast een kosteloze oplossing van de technische problemen aan de NH90-vloot zou NHI ook voorgesteld hebben om de voorziening van vervangingsonderdelen te verbeteren en extra mankracht in te zetten om een betere beschikbaarheid te garanderen.

De Noorse Defensie heeft nog niet gereageerd op het voorstel van NHI.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *