Bezig met laden...

Logboek

Testvlucht van Concept Integrity verloopt succesvol

Testvlucht van Concept Integrity verloopt succesvol

Concept Integrity, de nieuwste eVTOL, ontworpen door het Spaanse Umiles Next en Tecnalia, en uitgerust met FlyFree-technologie ging op 26 oktober met succes de lucht in boven Jaén.

Na zijn recente vlucht in Toulouse, was dit de eerste vrije vlucht die de eVTOL in Spanje voltooide. Concept Integrity is onderdeel van USPACE4UAM, een Europees demonstratieproject bedoeld om gemengde operaties, inclusief bemande en onbemande toestellen, veilig te integreren in stedelijke omgevingen.

De testvluchten vonden plaats in het ATLAS Test Flight Center in Villacarrillo, Jaén (ES), waar onbemande luchtvaarttechnologieën en -systemen, en lichte op afstand bestuurde systemen worden getest. Deze vluchten stellen Umiles Next en Tecnalia in staat om verdere tests uit te voeren op hun eVTOL-prototype, wat de weg vrijmaakt voor de toekomstige integratie van de luchttaxi in het stedelijk luchtruim.

De Concept Integrity werd tijdens het testevenement geflankeerd door andere onbemande VTOL's en vliegtuigen op verschillende hoogtes om te bewijzen dat dit nieuwe verkeerstype in de nabije toekomst veilig en naadloos kan worden geïntegreerd boven stedelijke gebieden. De bedrijven die deelnemen aan het USPACE4UAM-project zijn onder meer Honeywell, de projectleider, Vertical Aerospace, CATEC en ENAIRE.

De mobiliteit van de toekomst zal slimmer en duurzamer zijn dan ooit tevoren. Nieuwe systemen en ontwikkelingen zullen alternatieve vervoersoplossingen opleveren in steeds drukker wordende steden. Umiles Next en Tecnalia werken samen om stedelijke lucht- en grondmobiliteitsoplossingen te leveren die tegen 2028 echte transportopties zullen worden.

Dit was de eerste keer dat het Concept Integrity-prototype in de open lucht in Spanje vloog en de tweede vrije vlucht van de eVTOL, nadat het in september 2022 met succes in Toulouse (FR)vloog als onderdeel van een initiatief van het TindAIR-consortium, dat grote testvluchten voor stedelijke luchtmobiliteit uitvoert om een effectief beheer van het luchtverkeer met onbemande toestellen in stedelijke omgevingen uit te testen en aan te tonen. 

Foto's © Umiles Next

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *