Bezig met laden...

Logboek

LCI koopt 40 Elroy Chaparral cargo-drones

LCI koopt 40 Elroy Chaparral cargo-drones

Elroy Air, het bedrijf dat het eerste end-to-end autonome verticale start- en landingssysteem (VTOL) voor luchtvracht ontwikkelt, heeft een overeenkomst getekend met LCI, een toonaangevend leasing luchtvaartbedrijf en een dochteronderneming van Libra Group.

LCI gaat tot 40 Chaparral verticale start- en landingsvliegtuigen (VTOL) van het bedrijf kopen, met aanbetalingen voor de eerste 20 cargo VTOL's. Elroy Air heeft nu een orderboek van meer dan $2 miljard voor meer dan 900 Chaparral-drones voor gebruik in de commerciële, defensie- en humanitaire sector. Helikopteroperator Bristow kocht in juli 2022 ook 100 Chaparral VTOL's.

De Chaparral is het eerste end-to-end autonome VTOL-vrachtbezorgingssysteem. Het is ontworpen voor luchttransport van maximaal 225 kg goederen over een bereik van 550 km, aanvankelijk mogelijk gemaakt door een op turbines gebaseerde hybride-elektrische aandrijving met gedistribueerde elektrische voortstuwing en speciaal ontworpen aerodynamische modulaire vrachtpods.

"Toepassingen voor de Chaparral omvatten luchtvrachtvervoer voor rampenbestrijding, brandbestrijding en humanitaire operaties zonder risico's voor piloten of de behoefte aan luchthaveninfrastructuur", aldus Elroy Air Vice President Kofi Asante. "Het opwindende aan onze overeenkomst met leasebedrijf LCI, is dat het financiering voor de Chaparral voor humanitair gebruik openstelt en ons in staat stelt om de capaciteiten van de Chaparral wereldwijd te delen."

Over de Chaparral

De Chaparral is een "lift + cruise" VTOL-vliegtuig met een volledig koolstofcomposiet casco en een op turbines gebaseerde hybride-elektrische aandrijving voor langeafstandsmissies. Het is ook ontworpen om in een 40' zeecontainer of C-130 vrachtvliegtuig te passen, waardoor het snel kan worden vervoerd en ingezet voor missies waar ook ter wereld.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *