Bezig met laden...

Logboek

Kort nieuws: Bell Mirabel- Airbus verkoopt 21 helikopters - Airbus H160 - UH-74 Lakota

Kort nieuws: Bell Mirabel- Airbus verkoopt 21 helikopters  - Airbus H160 - UH-74 Lakota

Bell Helicopters viert 35 jaar Mirabel, Canada

Bell Textron Canada Ltd., viert met trots 35 jaar activiteiten in Mirabel, Qc, Canada. Het wereldwijde Centre of Excellence, opgericht in 1986, is de thuisbasis van de fabricage, assemblage, vluchttests en levering aan klanten van civiele en commerciële helikopters.

Vanaf het eerste Bell 206B Jet Ranger-vliegtuig geproduceerd in 1986, via nieuwe helikopterontwikkelingsprogramma's zoals de Bell 429, heeft Bell in Mirabel een belangrijke leidende rol gespeeld in de helikopterindustrie in Canada. Bell Mirabel heeft de afgelopen 35 jaar één- en tweemotorige helikopters gecertificeerd en heeft meer dan 5.600 commerciële vliegtuigen geproduceerd die over de hele wereld opereren, waaronder 1.000 momenteel op de Canadese markt.

Op 6 oktober 2021 kondigde Bell Canada ook aan dat ze een eigen MRO (Maintenance, Repair & Overhaul) zal opzetten in haar fabriek in Mirabel. 


Airbus Helicopters krijgt een order voor 21 nieuwe helikopters voor Global Medical Response

Global Medical Response (GMR) zal in totaal 21 Airbus-helikopters van de H125-, H130- en H135-families toevoegen aan haar groeiende medische luchtvloot, met opties om tot 23 extra helikopters op te nemen, waardoor het totale orderpotentieel 44 helikopters bedraagt.

GMR had al eerder 23 Airbus helikopters besteld waarvan er inmiddels vijftien zijn geleverd. De vloot van de operator telt momenteel reeds ruim honderd helikopters. Daarmee werden in 2020 meer dan 125.000 patiënten vervoerd.

"We vliegen met verschillende Airbus-producten, maar het belangrijkste dat ze gemeen hebben - en het belangrijkste waar we naar op zoek zijn in onze transportoplossingen voor intensive care - is betrouwbaarheid", zegt Rob Hamilton, president van de GMR Alliances Group. “Onze Airbus-vloot stelt ons in staat om snel te reageren en kritieke patiënten te vervoeren met het juiste zorgniveau om hen de absoluut beste overlevingskans te geven. Met de toevoeging van deze nieuwe vliegtuigen wordt onze vloot sterker en beter in staat om levens te redden wanneer het er echt toe doet.”

 

Airbus H160 helikopters mag nu ook vliegen van de Brazilian National Civil Aviation Agency 

Airbus heeft zijn type certificaat gekregen voor zijn Airbus H160 helikopter in Brazilië. Brazilië is een van de belangrijkste civiele helikoptermarkten ter wereld en Airbus verkocht daar al eerder een H160 aan een onbekende private persoon.

 

Airbus Helicopters UH-72 Lakota van het Amerikaans leger nemen de kaap van de 1.000.000 vlieguren

15 jaar na de introductie van de Airbus UH-72A Lakota in het Amerikaans leger en net na de uitlevering van de allereerste UH-72B aan de US National Guard heeft de vloot van 463 Lakota's niet minder dan 1.000.000 vlieguren in zijn vliegboek opgetekend. 

De UH-72A Lakota, is gebouwd op basis van de Eurocopter EC145 helikopter en wordt voornamelijk gebruikt voor opleiding van Amerikaanse legerhelikopterpiloten. De nieuwe UH-72B Lakota is een militaire versie van de succesvolle H145, met fenestron, 5-bladige rotor, zwaardere turbines en de Airbus Helionix 'glass cockpit'. (zie onderstaande video)

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *