Bezig met laden...

Logboek

James Bond is weer in! Maar ken je 'You Only Live Twice' nog?

James Bond is weer in! Maar ken je 'You Only Live Twice' nog?

De nieuwste film stookt de James Bond gekte weer op. 'No Time To Die' wordt dan ook de laatste film van acteur Daniel Craig. 

Maar herinner je nog de 007-film 'You Only Live Twice' uit 1967 ? Het was de vijfde James Bondfilm en Bond werd toen gespeeld door rasacteur Sean Connery, die in het totaal zeven James Bond-films speelde.

In de film 'You Only Live Twice' vliegt James Bond in een Wallis WA-116 autogyro, met de bijnaam Little Nellie. Het toestel was ontworpen door RAF Wing Commander Ken Wallis in 1960. In de autogiro wordt het vermogen geleverd door een motor die een propeller achteraan aandrijft. De toprotor draait vrij rond en wordt aangedreven door de beweging in de lucht.

Bond en Little Nellie worden aangevallen door vier Bell 47 helikopters. Bond zou Bond niet zijn mocht hij niet ongeschonden uit deze aanval komen. De aanval van de helikopters werd opgenomen net buiten de studio's met 4 schaalhelikopters van 2,7 meter lang die aan kranen waren bevestigd. Met onze ogen van 2021 ziet de ganse actie er niet al te realistisch uit maar 54 jaar geleden was dit een super scene.

Helikopters waren trouwens zeer populair in Bond-films, ook in alle latere Bond-films komen helikopters van verschillende makelij in actie. Bell, Aérospatiale, MBB, en Mil hebben allemaal hun opwachting gemaakt bij James Bond. 

Maar deze actie is de moeite waard om eens terug te zien. Klik hieronder!

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *