Bezig met laden...

Logboek

Babcock verkoopt ook haar EMS & SAR-helikopter business

Babcock verkoopt ook haar EMS & SAR-helikopter business

Op 19 juli heeft de Babcock groep de verkoop bekendgemaakt van haar EMS & SAR-helikopterdiensten in een aantal landen aan Britse investeerder Ancala Partners voor een bedrag van € 136,2 miljoen.

De verkoop omvat de helikopterbedrijven die EMS-diensten, SAR-diensten en brandbestrijding missies uitvoeren in Italië, Spanje, Portugal, Noorwegen, Zweden en Finland. Het betreft meer dan 2.400 hoogopgeleide medewerkers en exploitatie van een vloot van 232 voornamelijk helikopters en vliegtuigen op 164 operationele locaties in de zes landen. Babcock behoudt zijn activiteiten voor hulpdiensten vanuit de lucht in de focuslanden UK, Frankrijk, Canada en Australië, waar de groep ook defensieactiviteiten exploiteert. 

De verkoop maakt deel uit van Babcocks programma om de groep te focussen en de complexiteit te verminderen. In maart 2021 verkocht de Babcock ook al zijn offshore helikopter business aan CHC.  

De verkochte bedrijven maken deel uit van de helikopterdivisie van Babcock. Voor het jaar eindigend op 31 maart 2021 rapporteerden ze een omzet van £ 407 miljoen en een verlies voor belastingen van £ 177 miljoen. Op 31 maart 2021 bedroegen de netto-activa (exclusief contanten) £ 156 miljoen en bedroegen de netto leaseverplichtingen £ 230 miljoen.

Babcock zal bij deze verkoop een éénmalig verlies moeten optekenen maar het neemt het afscheid van een zwaar verlieslatende operatie met veel leaseverplichtingen. De herstructurering van de helikopterdivisie was door Babcock CEO aangekondigd in een business update op 18 februari 2020. Babcock kocht deze HEMS en SAR helikopterafdeling in 2014, als Avincis, voor niet minder dan £1,6 miljard.

Ancala Partners heeft geen informatie gegeven welke haar plannen zijn met deze bedrijven.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *