Bezig met laden...

Logboek

Kaman Helicopters vliegt voor het eerst met onbemande K-MAX Titan

Kaman Helicopters vliegt voor het eerst met onbemande K-MAX Titan

Kaman Helicopters heeft gisteren de maidenvlucht van haar nieuwe en onbemande K-MAX Titan aangekondigd. 

De K-MAX Titan is de eerste onbemande commerciële 'heavy lift' helikopter en kan worden ingezet waar een bemande helikopter, omwille van diverse redenen, niet kan worden ingezet. Kaman is ervan overtuigd dat deze nieuwe onbemande 'lift'-helikopter een groot aantal opdrachten mogelijkheden mogelijk maakt in giftige omgevingen, radioactieve omgevingen, vijandelijke omgevingen, brandbestrijding, of in zware weersomstandigheden en rampen. 

Kaman werkt ook met de US Marines om de twee bestaande onbemande USMC K-MAX toestellen te upgraden met dit K-MAX Titan systeem. Volgende maand begint Kaman samen met de US Marines aan testvluchten met het nieuwe systeem.

Het nieuwe K-MAX Titan systeem zal ook als upgrade-kit beschikbaar worden voor bestaande K-MAX helikopters.

De K-MAX Titan is een zeer robuuste helikopters, die weinig onderhoud vergt. Het is uitgerust met het speciale counter-rotating rotorsysteem (twee tegenovergestelde rotoren opgesteld in V) en is geoptimaliseerd voor repetitieve opdrachten waarbij externe ladingen worden vervoerd. De helikopter kan 2.722 kg liften in extreme warmte en op hoge hoogtes.   

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *