Bezig met laden...

Logboek

HeliExpo 2024: Airbus sluit af met 155 orders en toezeggingen

HeliExpo 2024: Airbus sluit af met 155 orders en toezeggingen

Airbus Helicopters sluit HeliExpo 2024 af met 155 toezeggingen, waaronder 40 vaste orders, van klanten over de hele wereld voor een verscheidenheid aan multi-missiehelikopters.

Belangrijke hoogtepunten waren onder meer een historisch contract met THC voor maximaal 120 helikopters van verschillende typen, met een vaste bestelling voor 8 H125's en 10 H145's. 

Airbus Helicopters blijft zich positioneren als leider op de markt voor medische hulpdiensten voor helikopters met de H145 voor THC en tot 10 H145's voor DRF Luftrettung. De Amerikaanse operator HealthNet Aeromedical Services heeft vier H135's toegevoegd aan zijn volledig Airbus-vloot. 

De Canadese touroperator Niagara Helicopters voegde zes H130's toe en Bristow plaatste een bestelling voor maximaal 15 H135's voor de groeiende energiemarkt.

Airbus Helicopters en LCI kondigden twee partnerschappen aan om hun langdurige relatie te versterken, één om de markt voor geavanceerde luchtmobiliteit (AAM) te verkennen en de andere om de capaciteits-, duurzaamheids- en financieringsvereisten van de industrie op lange termijn aan te pakken. 

"We danken onze klanten voor hun vertrouwen in onze teams en onze producten en diensten met 115 bijna orders en 40 vaste orders die dit jaar op de HeliExpo zijn aangekondigd. Het was een unieke kans om klanten en spelers uit de industrie te ontmoeten. In 2023 heeft onze wereldwijde vloot 3 miljoen vlieguren gemaakt, dus feedback van klanten is essentieel en het stimuleert de voortdurende verbetering van onze oplossingen om hun kritieke, vaak levensreddende missies te verbeteren", aldus Bruno Even, CEO van Airbus Helicopters. 

Aan de kant van Support and Services kondigde Airbus Helicopters een HCare-contract aan dat zorgt voor tip-to-tail dekking voor de 18 H225-helikopters van Air Center Helicopters. De Tsjechische aanbieder van medische hulpdiensten, DSA, heeft een HCare PBH-contract getekend voor hun acht H135-helikopters. 

Airbus Helicopters voerde tijdens Heli-Expo demovluchten uit met een H145 en een H125 die 30% duurzame vliegtuigbrandstof (SAF) gebruikten, wat de voortdurende inzet van het bedrijf onderstreept om waar mogelijk SAF te gebruiken. 

Foto & video © Airbus Helicopters

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *