Bezig met laden...

Logboek

De Nederlandse Chinook D-666 is uit dienst genomen - Update

De Nederlandse Chinook D-666 is uit dienst genomen - Update

In het kader van de vlootvernieuwing van de Nederlandse Chinook helikopters zijn er de laatste weken een aantal nieuwe Chinooks uitgeleverd. Maar dit betekent ook dat de oude getrouwde Chinooks uit dienst worden genomen.

Deze week was het de beurt aan de Chinook met registratie D-666, om uit dienst te worden genomen. Deze Chinook CH-47D kwam in 1996 in dienst bij de Nederlandse luchtmacht. Het toestel vloog voordien bij de Canadese luchtmacht.

De helikopter werd gebouwd in 1976 als Chinook CH-47 in de toenmalige C versie. Na iets minder dan 20 jaar dienst in de Canadese luchtmacht kreeg de Chinook een volledig rebuild bij Boeing en kwam in 1996 als Chinook CH-47D uitvoering in dienst bij de Nederlandse luchtmacht.

In april van dit jaar kreeg dit werkpaard van de luchtmacht naar aanleiding van het 75 jarig bestaan van het 298e Squadron een heel mooie speciale painting - zie foto's en video hierbij - copyright Koninklijk Luchtmacht 

Wat er met de gepensioneerde Chinook D-666 in de toekomst zal gebeuren weten we nog niet.

Naschrift 2/10/2020

We kregen nieuwe informatie dat de uitdienstname van de D-666 nog niet voor deze week zou zijn. Het toestel wordt nu voor een 200h inspectie aan de grond gehouden maar zou nadien terug vliegen. Wanneer het toestel in het kader van de Chinook vlootvernieuwing zal worden uit dienst genomen is nog niet bekend.  

Naschrift 18/10/2020

Frank Kamer las in het blad Onze Luchtmacht van deze maand, in een artikel over het Nationaal Militair Museum op Soeserberg op pagina 22, dat de D-666 in de loop van volgend jaar naar Boeing in Amerika zal worden verscheept voor de upgrade.

Video:
Video afspelen...

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *