Bezig met laden...

Logboek

Bell start SIEPU-upgrade voor AH-1Z Vipers en UH-1Y Venom helikopters

Bell start SIEPU-upgrade voor AH-1Z Vipers en UH-1Y Venom helikopters

Na de stopzetting van het H-1 leveringsprogramma (bouw van AH-1Z Viper en UH-1Y Venom helikopters) voor het Amerikaanse leger in november 2022 kan Bell nu starten met het programma SIEPU voor de twee H-1 helikoptertypes.

De eerste Bell AH-1Z Viper die de SIEPU-modificatie (Structural Improvement Electrical Power Upgrade) zal krijgen, is aangekomen bij Bell's Amarillo Assembly Center. SIEPU-aanpassingen optimaliseren de helikopter om de missiecapaciteiten, de veiligheid van de bemanning en de interoperabiliteit te verbeteren door de elektrische stroomcapaciteit van de helikopter te verhogen en de integratie van extra cabinemogelijkheden te ondersteunen. Het SIEPU-programma markeert het begin van het volgende fase in de life-cycle van de Amerikaanse H-1-helikopters 

“De Bell AH-1Z Viper en UH-1Y Venom vormen de ruggengraat van aanvalsondersteuning in de verschillende gevechtsruimtes waarin ze worden gebruikt, dus SIEPU komt op een belangrijk moment voor de toekomstige strategische implementatie van dit platform”, aldus Mike Deslatte, Bell H-1 senior vice-president. “SIEPU zal onmiddellijk gunstig zijn voor de huidige operaties, en stelt de H-1 helikopters ook in staat om snel toekomstige operationele behoeften te ondersteunen, waarvan sommige misschien nog niet eens zijn bedacht.”

Met SIEPU zullen H-1's kunnen upgraden naar de huidige wapensystemen met mogelijkheden van de volgende generatie, waaronder kinetische langeafstands-munitie en door de lucht gelanceerde effecten, evenals nieuwe niet-kinetische capaciteiten. Deze upgrades vergroten het bereik aanzienlijk en vergroten tegelijkertijd de impasseafstand.

Hoewel de H-1's hun vermogen al hebben bewezen om vijandelijke onbemande luchtsystemen tegen te gaan, zal SIEPU er ook voor zorgen dat er voldoende stroomcapaciteit aan boord is voor toekomstige wapens die nog moeten worden geïmplementeerd.

Bell is van plan de AH-1Z Viper en UH-1Y Venom tot en met de jaren 2040 te blijven ondersteunen, in overeenstemming met het Marine Corps Aviation Plan.

Foto's © Bell Helicopters

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *