Bezig met laden...

Logboek

Leonardo AW119KX's ruilen tegen Rafael Spike raketten en Elbit simulatoren

Leonardo AW119KX's ruilen tegen Rafael Spike raketten en Elbit simulatoren

Israël en Italië hebben een ruilovereenkomst gemaakt waarbij Israël bij het Italiaanse Leonardo 12 trainingshelikopters van het type AW119KX en twee simulatoren koopt. De Italiaanse Defensie koopt op zijn beurt Spike raketlanceerinrichtingen, Rafael Spike raketten en geavanceerde simulatoren bij de Israëlische joint venture tussen Elbit Systems en Leonardo.

De overeenkomst werd ondertekend door de Israëlische directeur-generaal van Defensie, generaal-majoor Eshel en de Italiaanse directeur van de nationale bewapening, Nicolo Falsaperna. Met de corona perikelen in het achterhoofd werd de ondertekeningsceremonie via video-conferentie gehouden in Tel Aviv en Rome.

Van de 12 Leonardo AW119KX Koala helikopters werden er intussen reeds 7 geleverd aan de Israëlische Airforce Flight School op de Hatzerim Air Base, de vijf overige worden in de komende tijd geleverd. Deze trainingshelikopters zullen de huidige Bell 206 - Sayfan helikopters vervangen die sinds de 70-er jaren in dienst zijn.

Met de AW119KX volgt Israël de beslissing van de Amerikaanse Defensie die begin dit jaar 130 stuks Leonardo AW119 of TH-119 aankocht als trainingshelikopter.

Foto: de Amerikaanse AW119 versie met codenaam TH-119 - copyrights Amerikaanse Marine

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *