Bezig met laden...

Logboek

Uit het Luchtvaartregister: OO-GJM

Uit het Luchtvaartregister: OO-GJM

We hebben het in deze rubriek al eens besproken: het Belgisch Luchtvaartregister bevat zo'n 10% toestellen die reeds lang gecrasht zijn of reeds jaren niet meer vliegen. Ook bij het Bestuur der Luchtvaart kent men het probleem maar zolang als de eigenaar zelf met de nodige informatie van schrapping naar het Bestuur moet stappen zal dit niet snel veranderen.

Onze Nederlandse collega's laten de registratie van een helikopter afhangen van het Luchtwaardigheidsbewijs (BVL); als je geen 'current' BVL meer hebt wordt je gewoon ambtshalve uit het register geschrapt. Dit noemt men een zelfreinigend systeem waarbij na maximum 1 jaar een gecrasht toestel uit het register verdwijnt. In België staan er toestellen die reeds 20 jaar geleden gecrasht zijn nog steeds in het register als 'geregistreerd'.

Met deze nieuwe vervolgreeks gaan we op zoek naar informatie over helikopters die reeds lang uit de lucht verdwenen zijn en wat hun lot intussen is geworden.

De OO-GJM is een Agusta A109 Power die eigendom was van Fortis Lease te Brussel. Het toestel werd geleased door operator / gebruiker Maasland Beheer en Logistiek (Groep Machiels) te Hasselt. OO-GJM was regelmatig in het buitenland actief.

Op 4 Februari 2004 crashte de OO-GJM bij de landing op het vliegveld van Les Milles (ICAO=LFMA) in Aix en Provence (Frankrijk). Er zijn geen doden gevallen bij dit ongeval maar wel twee zwaargewonden. We konden geen ongevalrapport vinden bij de Franse BEA noch bij de Belgische AAIB (Air Accident Investigations Branch).

Volgens ooggetuigen was het total loss en niet meer te herstellen, we vonden een foto die deze stelling niet 100% ondersteunt. Op 11 Februari 2006 wordt het toestel opgemerkt en gefotografeerd door Stefan De Sutter (foto hiernaast) op de basis Brasschaat (EBBT) in een loods van de Aeroclub vzw, in afwachting van de herstelling. Het toestel is daar nooit hersteld en maar werd daar wel een tweetal jaar gestald. 

Na Februari 2006 vonden we geen spoor meer van de OO-GJM; alleen het Belgisch Luchtvaartregister geeft zonder verpinken aan dat het toestel nog steeds is geregistreerd. We kregen informatie dat het toestel uiteindelijk werd verkocht (door de verzekering ?) aan een Engels bedrijf die op 23 Februari 2006 het toestel kwam ophalen met een dieptelader. Het zou in de UK zijn doorverkocht om te worden gesloopt voor onderdelen; het toestel zien we dus nooit meer terug...

Met dank aan Stefan De Sutter voor de foto en de informatie. Mocht je nog iets weten over het wel en wee van de OO-GJM horen we het graag.

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *