Bezig met laden...

Logboek

Airbus levert vierde van zes nieuwe H135 helikopters aan de ANWB

Airbus levert vierde van zes nieuwe H135 helikopters aan de ANWB

Vorige donderdag 25 juni werd de nieuwe Airbus Helicopters H135 voor de ANWB met registratie PH-UMC vanuit de fabriek in het Duitse Donauwerth overgevlogen naar Lelystad.

Het toestel maakt deel uit van het raamcontract voor zes H135 helikopters met Helionix. Dit contract werd afgesloten in oktober 2018 en voorziet in de gedeeltelijke vernieuwing van de helikoptervloot van de ANWB.  

Deze nieuwe Airbus H135 heeft een Helionix systeem met een 4-assige autopilot en is daarnaast uitgerust met een innovatieve glass cockpit layout die een belangrijke hulp is bij het overzien van de situatie waar de helikopter zich bevind. Bij EMS operatie's overal te lande is dit zeer belangrijke veiligheidsverbetering en vermindert dit de stress en werklast van de piloot. De glass cockpit is ook compatibel met Night Vision Goggles wat de veiligheid bij nachtvliegen sterk verbetert.

De PH-UMC is de vierde Airbus Helicopters H135 die geleverd werd. Eerder werden de PH-TTR, de PH-DOC en de PH-LLN geleverd. De PH-UMC heeft serienummer 2117, en vloog in de fabriek met de testregistratie D-HCBC. De ANWB MAA geeft zijn helikopters allemaal een registratie met betekenis, de PH-UMC staat voor Universitair Medisch Centrum.

De nieuwe PH-UMC moet nog zijn medisch interieur ontvangen en is nog niet van zijn gebruikelijke ANWB-beschildering voorzien. Dat zal de komende weken in orde gebracht gaan worden. Het medisch interieur wordt aangeleverd door de Zwitserse firma Bucher Aircraft Interior Solutions

Zoals reeds eerder aangekondigd worden de PH-ELP en de PH-ULP, de oudste toestellen uit de ANWB vloot, uit dienst genomen en verkocht.

Foto copyrights en dank aan: Berend-Jan Floor - AirOnLine.nl - zie ook de fotoreportage van de aankomst van de PH-UMC op Lelystad

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *