Bezig met laden...

Logboek

Boeing mag US Army Huey helikopters vervangen door MH-139 voor $2.4B

Boeing mag US Army Huey helikopters vervangen door MH-139 voor $2.4B

Het Amerikaans leger bevestigde maandag haar keuze voor de vervanging van de 'oude vloot' van UH-1N Huey helikopters. 

Boeing krijgt het contract voor de vervanging van de Huey's door 84 Boeing MH-139 helikopters voor een totaal bedrag van $2,38 miljard. Defensie kraaide victorie omdat de originele raming voor dit project $4,1 miljard was, zowat $1,7 miljard meer. De Amerikaanse belastingsbetaler doet hier een prima zaak stelde de staatsecretaris voor Defensie. 

De vervanging van de UH-1N is een belangrijke aankoop omdat de militairen deze helikopters gebruiken in het beveiligen van sites waar nucleaire raketten zijn opgeslagen. Deze helikopters zijn ook voorzien in het scenario van een nucleaire ramp.

Zoals de Amerikaanse nucleaire installaties zelf zijn de Huey's intussen oude helikopters geworden. De eerste dateren uit de jaren 1970 toen er duizenden werden ingezet in Vietnam.

De MH-139 is een militaire helikopter gebaseerd op de Leonardo AW139 helikopter. Het toestel is in dienst overal ter wereld en heeft de mogelijkheden die door het leger werden geeist. De MH-139 zal in de Leonardo fabriek in Philadelphia (USA) worden gebouwd. 

Lockheed-Martin en Sierra Nevada waren de concurrenten van Boeing en boden een aangepaste versie van de UH-60 Black Hawk aan. Het was deze keer duidelijk dat het Amerikaans leger de kostprijs als haar voornaamste selectiecriterium heeft genomen.  Binnenskamers was de Black Hawk van Lockheed-Martin dochter Sikorsky torenhoog favoriet.

Zowel Lockheed-Martin als Sierra Nevada beraden zich of ze stappen zullen ondernemen de beslissing van het leger aan te vechten.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *