Bezig met laden...

Logboek

Kort nieuws: MD verkoopt 3 MD530F - Airbus H160 - Jurassic Park

Kort nieuws:  MD verkoopt 3 MD530F - Airbus H160 - Jurassic Park

Huntington Beach Politie koopt drie MD 530F helicopters, wat gaat de Belgische Politie doen?

MD Helicopters heeft een verkoopcontract gesloten met de politie van Huntington Beach voor drie MD530F helikopters in politieuitvoering. De politie van Huntington gebruikt reeds 40 jaar helikopters van MD en koos na een aanbesteding, waar ook andere helikopterfabrikanten aan deelnamen, terug voor MD. Alan Carr, het enige lid van de Raad van Bestuur van MD, was heel gelukkig met dit order en wees erop dat het order een resultaat is van 40 jaar ervaring met de MD helikopters.

Ook de Nederlandse Politie bestelde in 2001 MD helikopters. Maar MD kon niet tijdig leveren en de Nederlandse Politie kocht uiteindelijk Leonardo AW139 en Airbus H135 helikopters. Er kwam een rechtzaak van die leidde tot de veroordeling van MD tot het betalen van €5.8 miljoen schadevergoeding aan de Nederlandse staat.

Ook de Belgische Luchtpolitie staat in de komende jaren voor een geleidelijke vervanging van haar MD-vloot. Deze vloot bestaat nu uit 5 MD900 en 2 MD520 helikopters. De twee jongste MD900 helikopters dateren uit 2008-2009, de vijf andere MD helikopters dateren uit de periode 1996-1999. Deze toestellen werden toen vooral aangekocht omwille van de betere geluidskarakteristieken. Er gaan geruchten dat de toekomstige Belgische politiehelikopters deel zullen uitmaken van een grotere bestelling waarin ook de toekomstige legerhelikopters zullen worden betrokken. 

 

Airbus bouwt nieuwe productiehal voor haar H160 helikopters in het Duitse Donauwerth

Airbus Duitsland start met de bouw van een nieuwe productiehal waar ze de rompen van haar nieuwste helikopter, de H160, zal bouwen. Deze nieuwe produktielijn is een belangrijke aanwinst voor de Beierse fabriek en voor de werkzekerheid van de 6.500 medewerkers op de site van Donauwerth. De H160 zal er zowel in een burger- als in een militaire versie worden gebouwd. Tot op heden zijn de 3 H-160 prototypes en 5 productiehelikopters volledig in het Franse Marignane gebouwd. De eindassemblage zal wel nog steeds in Marignane gebeuren. 

 

Helikopters moeten dinosaurussen naar Jurassic Forest brengen

Wie denkt dat dinosaurussen niet meer bestaan moet dringend op bezoek gaan naar het Jurassic Forest in het Canadese Gibbons nabij Edmonton. Daar zijn niet minder dan 40 dinosaurussen in hun natuurlijke habitat te bekijken. Je moet wel opletten...

Een helikopter moest er wel aan te pas komen om een nieuwe spinosaurus, die 15 meter lang is en 1,4 ton weegt, zijn plaats in het park te geven.

In onderstaande video zie je de helikopter in actie met de spinosaurus.

Video:
Video afspelen...

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *