Bezig met laden...

Logboek

Leonardo onthult zijn nieuwste versie van AWHero UAS

Leonardo onthult zijn nieuwste versie van AWHero UAS

Leonardo Helicopters onthult de nieuwe ontwikkelingen van AWHero RUAS (Rotary Uncrewed Aerial System - een onbemande helikopter) met unieke technologieën en mogelijkheden voor multifunctionele maritieme operaties. Het toestel gaat hiermede de concurrentie aan met de Camcopter S-100 van Schiebel.

De systeemwijzigingen die op 5 juni op SEAFUTURE 2023 beurs zijn onthuld door Leonardo Helicopters CEO, Gian Pierro Cutillo, weerspiegelen de overgang van het originele basisontwerp naar een CONOPS (Concept of Operations) gerichte configuratie, speciaal hier voor operaties in het maritieme domein.

Nieuwe ontwikkelingen zijn onder meer dieselmotoren, modificatie van casco's, geavanceerde sensor modulariteit en andere aanpassingen. De AWHero bouwt ook voort op een beproefde basisconfiguratie, inclusief het rotorsysteem en transmissies, avionic-kernsysteem, datalink-architectuur en controlestation. 

AWHero maakt deel uit van een toekomstgerichte routekaart die Leonardo implementeert om zijn leiderschap in verticale vlucht- en UAS-toepassingen te bevestigen in het kader van huidige en toekomstige technologische evoluties. 

Leonardo onthulde zijn 200 kg klasse AWHero RUAS (Rotary Uncrewed Aerial System) tijdens een officiële ceremonie aan boord van de Paolo Thaon di Revel PPA, een offshore patrouillevaartuig van de Italiaanse Marine. De onthulling vond plaats in aanwezigheid van de Italiaanse minister van Defensie, Guido Crosetto en de Chef van de Italiaanse Marine, Adm. Enrico Credendino, en Leonardo's co-General Manager Lorenzo Mariani.

De AWHero is eerste en enige RUAS in zijn klasse die een militaire certificering verkreeg in Italië in 2021. De nieuwe ontwikkelingen van de AWHero komen voort uit eerder geplande verbeteringen en opgedane ervaringen. 

De nieuwe AWHero ontwikkelingen zijn:

 • Unieke tweemotorige diesel aandrijving die de efficiëntie, de veiligheid en de tijd tussen revisies verhoogt;
 • Casco-aanpassingen die aanzienlijke operationele en ondersteunende voordelen opleveren:
  • Integratie van krachtcentrales
  • Laadruimtecapaciteit,
  • Systeem-/sensorintegratie
  • Gezichtsveld,
  • Sneller en eenvoudiger technisch onderhoud,
  • Betere stabiliteit op het scheepsdek
 • Geavanceerde sensormodulariteit;
  • De Leonardo Gabbiano TS Ultralight maritieme radar voor een ongeëvenaarde all-weather wide area dekking
  • Verbeterde overlevingskansen
  • Verbeterde cyberweerbaarheid.

AWHero is geoptimaliseerd om ondersteuning te bieden bij een reeks marine- en multi domein-operaties, zoals ISTAR (Intelligence Surveillance Target Acquisition and Reconnaissance), ASW (Anti-Submarine Warfare), Electronic Warfare, Communication Relay, Border Protection, Combat ondersteuning en Force Protection, en kan worden geïntegreerd met het managementsysteem voor zeegevechten.

Foto's © Leonardo Helicopters

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *