Bezig met laden...

Logboek

Stafchef van Keniaans leger sterft in helikoptercrash

Stafchef van Keniaans leger sterft in helikoptercrash

De stafchef van het Keniaans Leger, vier-sterren generaal Francis Omondi Ogolla (61), is donderdag om 14.20 lokale tijd (23.20 GMT) omgekomen bij een helikoptercrash in het noordwesten van het land. 

Samen met hem waren er nog elf andere militairen aan boord van de Bell Huey helikopter. Ook negen andere officieren, onder wie piloot majoor George Benson Magondu, stierven in de crash, slechts twee inzittenden wisten te overleven en werden naar het ziekenhuis overgebracht.

De helikopter crashte kort na het opstijgen vanop een school in Elgeyo Marakwet County, ongeveer 400 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Nairobi. Na de crash vatte de helikopter onmiddellijk vuur waardoor de dodentol zo hoog was. 

Wat de crash met de Bell Huey helikopter veroorzaakte, was niet meteen duidelijk. De Keniaanse luchtmacht is een onderzoek gestart naar het incident om de oorzaak van de crash te achterhalen. 

De Keniaanse president William Ruto heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd. Hij noemde generaal Ogolla's overlijden ook zijn "persoonlijk verlies" en prees de militaire chef voor zijn bijna 40 jaar dienst. Ogolla werd in april vorig jaar benoemd tot Chef van de Strijdkrachten. Hij was ook de belangrijkste militaire adviseur van de president.

Keniaanse media meldden intussen dat dit de vijfde helikoptercrash in het land in de afgelopen twaalf maanden was.

Foto © Office of the Kenyan President

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *