Bezig met laden...

Logboek

Russian Helicopter gaat landbouw Ka-226T bouwen

Russian Helicopter gaat landbouw Ka-226T bouwen

Een nieuwe aangepaste versie van de Russian Helicopters Ka-226T lichte helikopter wordt de belangrijkste helikopter voor landbouwdoeleinden in Rusland. De overeenkomst voor het bouwen van een dergelijke helikopter werd ondertekend tussen Russian Helicopters en Aerochimflot Aviation Alliance. De eerste nieuwe gemodificeerde Ka-226T helikopters zullen in 2025 worden geleverd. 

Momenteel worden de An-2-vliegtuigen, de Mi-2-helikopters en buitenlandse lichte helikopters ingezet voor landbouwdoeleinden in Rusland. De Ka-226T heeft een coaxiale propellerconfiguratie die een voordeel biedt ten opzichte van andere helikopters bij het behandelen van landbouwgrond. Het is een leider in zijn klasse wat betreft het gewicht van de lading bij het opstijgen en kan bijna ter plekke een U-bocht maken, wat helpt om chemicaliën op een efficiëntere en veiligere manier te gebruiken.

Deze zeer compacte helikopter kan opereren vanaf kleine onvoorbereide helispots en dankzij zijn flexibiliteit kunnen operators downtime vermijden. De helikopter kan, indien nodig of buiten het sproeiseizoen, gemakkelijk worden omgebouwd tot een ambulancehelikopter of een SAR-helikopter. 

De flexibiliteit van de Ka-226T wordt verzekerd door een modulaire aanpak: achter de cockpit kunnen hangende modules met verschillende uitrustingen worden geplaatst. Bij montage van de module 'landbouwspuitapparatuur' wordt dan bijvoorbeeld de module 'passagierscabine' voor zeven zitplaatsen verwijderd.

De helikopter kan 1.000 kg vracht vervoeren in de cabine of op een extern draagsysteem, een laadvermogen tot 1.500 kg bij een maximaal vlieggewicht tot 3.800 kg en een maximaal vliegbereik met hoofdbrandstoftanks is 550 km.

Video:
Video afspelen...

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *