Bezig met laden...

Logboek

Airbus test haar Beluga om een CH-53 te transporteren

Airbus test haar Beluga om een CH-53 te transporteren

Airbus heeft een laadsysteem ontwikkeld en getest om buitenmaatse militaire vracht in het supergrote Airbus Beluga A300-600ST-vliegtuig te tillen.

De nieuwe oplossing werd met succes getest tijdens een oefening met de Duitse strijdkrachten, de eerste klant van het systeem, door een CH53 militaire medium-lift helikopter in de Beluga te laden. 

“De vraag naar buitenmaatse luchtvrachtcapaciteit neemt toe. Capaciteit is schaars en in het licht van de huidige geopolitieke ontwikkelingen zijn veel klanten op zoek naar nieuwe, snelle en efficiënte oplossingen. Dit is precies wat we bieden met onze BelugaST-vloot”, zegt Michael Schoellhorn, CEO van Airbus Defense and Space. “Onze teams hebben gewerkt aan een opmerkelijke oplossing om een snelle, efficiënte en autonome afhandeling mogelijk te maken om zware militaire vracht op het vliegtuig te laden. Snelheid, wendbaarheid en autonomie zijn cruciale elementen voor onze klanten als het gaat om dergelijke operaties.”

Het systeem zorgt ervoor dat het laden van een CH53 in een verminderde staat van ontmanteling in minder dan 1,5 uur kan worden voltooid, terwijl het daadwerkelijke laadproces in het Beluga-vliegtuig in ongeveer een uur kan worden voltooid. Het totale hefvermogen van het systeem, waarvoor geen kraan nodig is, 

In augustus leverde Airbus Helicopter reeds een H160 helikopter naar Brazilië met de Beluga. De reis ging toen van het Franse Marignane naar de internationale luchthaven van Viracopos, Sao Paulo. (zie foto hiernaast)

 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *