Bezig met laden...

Logboek

30 jaar politiehelikopters DAFA: Feest in Melsbroek!

30 jaar politiehelikopters DAFA: Feest in Melsbroek!

Vandaag en morgen zondag 28 mei 2023 opent de Belgische 15de Wing samen met de Directie luchtsteun van de Belgische Federale Politie (DAFA) de poorten van de vliegbasis Melsbroek (BE) om de 75ste verjaardag van de Wing en de 30ste verjaardag van DAFA te vieren. Dankzij het goed gevulde programma met adembenemende demonstraties en een indrukwekkende static show, beloven het twee spectaculaire dagen te worden.

Deze OPEN DOOR is een unieke gelegenheid om onze families, partners en het grote publiek een kijkje te laten nemen achter de schermen van onze prachtige Wing en de DAFA. Aangezien dit slechts om de 10 jaar plaatsvindt en de nieuwe Airbus A400M voor het eerst toegankelijk wordt gemaakt, mag een massale belangstelling worden verwacht.

Piloten en bemanning zullen verschillende demonstraties geven. Zowel op zaterdag als op zondag verwennen de personeelsleden van DAFA de bezoekers met volgende demo’s (telkens om 12 uur, 14 uur en 16 uur):

  • Fast-roping op een container/RIB (rigid inflatable boat) met Emergency Evacuation, samen met de Speciale Eenheden van de Federale Politie;
  • Bambi bucket (waterzak om brand te blussen);
  • Rappel van 40 m (aanval + hond), samen met de Speciale Eenheden van de Federale Politie;
  • Winch;
  • Interceptie en neutralisatie van een target met hond en aanvalsteam, samen met de Speciale Eenheden van de Federale Politie.

Elke demo zal maximum 20 minuten duren.

Je krijgt op beide dagen de kans om kennis te maken met een aantal partners (of buren) van DAFA: het Technisch Steunteam van de Scheepvaartpolitie, de Cel Vermiste Personen, de Speciale Eenheden, de Luchtvaartpolitie, Jobpol, de civiele bescherming, de Lokale Politie KASTZE en de Lokale Politie ViMa. Ook de Vriendenkring van DAFA zal aanwezig zijn.

Praktisch

  • Opendeur in Melsbroek (ingang Haachtsesteenweg) op zaterdag 27 én zondag 28 mei, telkens van 9 tot 18 uur.
  • Je vindt alle activiteiten, van zowel DAFA als de 15de Wing, terug op deze website.
  • Inschrijven kan tot op de laatste dag en is verplicht. Tickets zijn enkel via de website te verkrijgen en kosten 10 euro. Er worden geen tickets aan de ingang verkocht!
  • Je kunt tickets kopen voor dit event via deze link.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *