Bezig met laden...

Logboek

Kort nieuws - Kaman K-Max - Airbus H145 - Offshore activiteit

Kort nieuws - Kaman K-Max - Airbus H145 - Offshore activiteit

Kaman certificeert haar Kaman K-1200 in Brazilië

Het Agencia Nacional de Aviação Civil (ANAC), de Braziliaanse luchtvaartautoriteit heeft het Type Certificate toegekend voor de Kaman K-1200 K-MAX® helikopter. Kaman kon voor de certificatie rekenen op de samenwerking tussen de FAA en de ANAC.

De K-MAX® is een sterke helikopter welke weinig onderhoud nodig heeft. Het is uitgerust met een coaxiale rotor en geoptimaliseerd voor repetitieve 'slingload' operatie's (vervoeren van ladingen aan een kabel onder de helikopter). De helikopter van 2,7 ton heffen zelfs in zeer warme en hoge gebieden. Kaman heeft ook een onbemande uitvoering van haar K-Max ontwikkeld.

 

Nieuwe Airbus H145 met 5 bladen nu ook gecertificeerd in Canada

Na de EASA en de FAA in 2020 heeft Canada de nieuwe Airbus Helicopters H145 met 5 rotorbladen gecertificeerd. Volgens de planning zal de eerste nieuwe H145 in juni 2021 worden geleverd aan een Canadese EMS operator. 

 

Eerste Airbus H145 met 5 bladen voor DRF Luftrettung

De Duitse helikopterreddingsdienst DRF Luftrettung heeft haar eerste nieuwe Airbus H145 ontvangen. Het is de eerste van een bestelling van 15 H145 helikopters die DRF Luftrettung begin 2020 deed bij Airbus. Al deze H145 helikopters zullen met de 5 rotorbladen worden uitgerust. DRF heeft ook besloten om haar bestaande vloot van twintig H145 helikopters uit te rusten met 5 rotorbladen.

 

 

Activiteit op de offshore olie- en gasboorplatformen

De beste 'indirecte' indicator om een activiteitsmeting te hebben van de olie- en gas-helikopterindustrie is het aantal actieve boorplatformen te tellen. Baker & Hughes doet dit sinds 1975 voor US, Canada en Internationaal (Europa, Afrika, Azië, Latam & Midden-Oosten). Op deze manier trachten we inzicht te krijgen over de activiteitsgraad van deze helikopterindustrie tov vorig jaar. 

Vanaf nu zullen we maandelijks in deze rubriek een overzicht geven van de activiteiten op boorplatform voor de drie regio's. Uit deze eerste cijfers voor het jaareinde kunnen we de impact zien van de covid-19 crisis en de lage olie-prijs. 

Actieve boorplaformen Dec 2020 Dec 2021 Verschil %
USA 781 360 -54%
Canada 203 117 -42%
Internationaal 1104 665 -40%

    

 

 

 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *