Bezig met laden...

Logboek

European Rotors: Dag 2 - een overzicht

European Rotors: Dag 2 - een overzicht

Wij gingen gisteren zelf de sfeer opsnuiven van de European Rotors beurs in Keulen. In de komende dagen mag je van ons wat meer duiding verwachten over deze helikopterbeurs. 

 

Aankondigingen op Dag 2:

 • Airbus Helicopters werkt aan de CityAirbus NextGen
  • Airbus heeft een trilaterale overeenkomst getekend met Thales en Diehl Aerospace voor de gezamenlijke ontwikkeling van de vluchtbesturingscomputers van CityAirbus NextGen . Het centrale vluchtcontrolesysteem van CityAirbus NextGen, het elektrische verticale start- en landingsvoertuig (eVTOL) dat door Airbus wordt ontwikkeld, zal buitengewone rekenkracht combineren met een lichtgewicht ontwerp en de hoogste veiligheidsnormen.
  • Diehl en Thales gaan samen met Airbus investeren in de opkomende eVTOL-markt. Beide partners ontwikkelen hun eigen systeem dat zal worden geïntegreerd in een verschillende architectuur om te voldoen aan de nieuwe EASA-regelgeving voor eVTOL. Deze architectuur is essentieel om de redundantie van de computers en de veiligheid van het voertuig te waarborgen. De ontwikkelingen worden ondersteund met publieke financiering van respectievelijk de Duitse en Franse overheid.
  • De volledig elektrische CityAirbus NextGen werd in september 2021 onthuld op de Airbus Summit. Het is uitgerust met vaste vleugels, een V-vormige staart en acht elektrisch aangedreven propellers als onderdeel van het gedistribueerde voortstuwingssysteem. Het is ontworpen om maximaal vier passagiers te vervoeren in een emissievrije vlucht in meerdere toepassingen. CityAirbus wordt ontwikkeld om te vliegen met een bereik van 80 km en een kruissnelheid van 120 km/u te bereiken

 

 • Bell verkoopt vijf helikopters naar Oekraine
  • Heliclub Ukraine LLC, de officiële vertegenwoordiger van Bell in Oekraïne tekende gisteren een order voor niet minder dan 5 Bell helikopters. Het zijn twee Bell 505's, twee Bell 429's en één Bell 407GXi met de nieuw gecertificeerde configuratie van Instrument Flight Rules (IFR).
  • "Zowel de Bell 429 als de 505 blijven uitzonderlijke vooruitgang boeken op de Europese markt, vooral als ideale platforms voor privéreizen", zegt Duncan Van De Velde, algemeen directeur Europa en Rusland bij Bell. "Uitgerust met gemakkelijk configureerbare cabines en geavanceerde avionics, bieden beide helikopters efficiënte en comfortabele transportervaringen voor particuliere operators en zakelijke klanten."
  • De Bell 505 is een van Bell's snelst groeiende commerciële programma's tot nu toe en heeft sinds de eerste levering in 2017 verschillende belangrijke mijlpalen overtroffen. De wereldwijde Bell 505-vloot heeft meer dan 70.000 wereldwijde vlieguren overschreden met helikopters die op zes continenten opereren. 

 

 • Bell verkoopt een type 505 als opleidingshelikopter
  • Bell heeft gisteren aangekondigd dat kayfly, een Duitse vliegschool, een koopovereenkomst heeft getekend voor een Bell 505. Het zal de nieuwe helikopter gebruiken samen met zijn twee Bell 206's om aspirant-helikopterpiloten te trainen.
  • Kayfly, gevestigd in Noordrijn-Westfalen (D), biedt professionele helikoptertraining voor toekomstige piloten. Het heeft bijna 18 jaar Bell-vliegtuigen geëxploiteerd en biedt individuele trainingen met professionele apparatuur.
Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *