Bezig met laden...

Logboek

Webinar over bird strikes - vogelaanvaringen

Webinar over bird strikes - vogelaanvaringen

Het United States Helicopter Safety Team (USHST) organiseert op 7 juni 2023 een webinar over hoe piloten zichzelf en hun passagiers beter kunnen beschermen tegen vogelaanvallen en wat te doen als ze zich voordoen. Het gratis webinar begint om 19:00 en duurt tot 20:30 onze tijd. Je kunt hier gratis registreren.

Vogelaanvaringen zijn de laatste tijd in het nieuws omdat een aantal helikopters en vliegtuigen de afgelopen weken meerdere van dergelijke aanvaringen hebben gehad. Vogelaanvaringen zijn echter een terugkerend probleem in de luchtvaartgemeenschap, vooral bij helikopters omdat helikopterpiloten op lagere niveaus te vliegen dan vliegtuigen. 

De FAA publiceerde op 13 september 2021 een Special Airworthiness Information Bulletin (SAIB) om de helikoptergemeenschap enkele strategieën te bieden om vogelaanvaringen te voorkomen. FAA rotorcraft section manager Jorge Castillo zal deze SAIB bespreken tijdens het webinar. Hij zal worden vergezeld door Richard Dolbeer, natuuradviseur van het Amerikaanse ministerie van Landbouw, die de vogeltrek zal bespreken. Daarna volgt een overzicht van de ongevallen met vogelaanvaringen. 

De webinars begint met een 10 minuten durend overzicht van helikopterongevallenstatistieken om enige context te bieden over waarom veiligheid een topprioriteit is. 

Pat Niven van Chevron en Mark Colburn, een gepensioneerde politieagent uit Dallas, zullen volgen met een 20 minuten durend overzicht van helikopterveiligheidsverbetering door Unmanned Aircraft Systems (drones) in risicovolle omgevingen. In bepaalde situaties kan het gebruik van een drone een alternatief met een lager risico bieden in vergelijking met een traditioneel bestuurde helikopter, zoals inspecties van transmissie- en distributielijnen. Daarna begint de presentatie over vogelaanvaringen. Je moet je wel registreren.

Je kunt intussen ook al eens lezen wat je kunt doen tegen een bird strike.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *