Bezig met laden...

Logboek

Airbus verkoopt 10 helikopters H160 aan Franse Gendarmerie

Airbus verkoopt 10 helikopters H160 aan Franse Gendarmerie

Het Franse DGA (Directoraat-Generaal Bewapening) heeft een contract ondertekend voor de aanschaf en het onderhoud van 10 Airbus H160 helikopters voor de Gendarmerie Nationale. Deze bestelling maakt deel uit van het corona Stimulusplan ter ondersteuning van de Franse nationale luchtvaartindustrie, aangekondigd door de Franse regering in 2020.

“Het contract met het Franse Gendarmerie is een belangrijke mijlpaal voor de H160. We hebben nu klanten met H160 in offshore transport, particuliere en zakelijke luchtvaart, zoek- en reddingsacties en politiewerk, wat aantoont dat de H160 een echt veelzijdige helikopters is”, zei Bruno Even, CEO van Airbus Helicopters. "Het ontwikkelen van de 'politie' configuratie van de H160 samen met de Gendarmerie Nationale is de sleutel tot het succes van het programma."

Frankrijk is het eerste land dat de H160 helikopters bestelt voor politiemissies. De H160's voor de Gendarmerie Nationale zullen worden uitgerust met een Safran Euroflir 410 elektro-optisch systeem, lieren en snelle roping-mogelijkheden. Het commandocentrum van de Gendarmerie Nationale en Airbus Helicopters werken ook nauw samen om een missiebeheersysteem op maat te ontwikkelen.

De Franse Gendarmerie Nationale exploiteert al een uitgebreide vloot Airbus-helikopters van H125, H135 en H145 helikopters. Naast zijn verbeterde prestaties en geavanceerde missiesystemen, zal de H160 een nieuwe troepentransportcapaciteit bieden voor de veiligheidstroepen van het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken, zoals de interventiegroep van de Gendarmerie Nationale (GIGN).

De eerste H160's moeten worden geleverd vóór de Olympische Spelen die in 2024 in Parijs plaatsvinden.

De EASA-gecertificeerde H160, de eerste van een nieuwe generatie helikopters, profiteert van lage operationele kosten en geoptimaliseerde vliegveiligheid. Met zijn licht onderhoudsplan specifiek afgestemd op de turbine en de helikopter, optimaliseert de H160 de bedrijfskosten en biedt hij een nieuwe standaard in beschikbaarheid. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *