Bezig met laden...

Logboek

Helidax vliegt 250.000 uren met zijn Airbus H120-vloot

Helidax vliegt 250.000 uren met zijn Airbus H120-vloot

Begin 2008 won HeliDax, een dochteronderneming van de DCI-groep, het eerste publiek-private samenwerkingscontract (PPS), geïnitieerd door de Franse Defensie, voor de levering van helikoptervluchturen ten behoeve van de EALAT (Ecole de l’Aviation Légère de l’Armée de Terre) in het Franse Dax.

Deze prestigieuze school leidt onder meer piloten op van het leger, de luchtmacht, de Franse marine en van de Gendarmerie. Ook vele Belgische helikopterpiloten zijn in Dax op turbinehelikopters opgeleid.

In de afgelopen 15 jaar heeft HeliDax jaarlijks bijna 22.000 vlieguren geleverd met een klanttevredenheidspercentage van 100%. Deze kwaliteit van dienstverlening is in de eerste plaats gebaseerd op de expertise van enkele tientallen technici die werkzaam zijn op het gebied van de dagelijkse beschikbaarheid van helikopters, onderhoud, logistiek en permanente luchtwaardigheid. Ze bereiken een beschikbaarheid van de Airbus H120 Colibri-helikopters van meer dan 90%.

In de loop der jaren hebben HeliDax en haar klant, EALAT, gedeelde operationele modi geïmplementeerd en een niveau van wederzijds vertrouwen bereikt dat deze PPP tot een groot succes heeft gemaakt. De 250.000 vlieguren met de HeliDax vloot van 36 H120 Colibri's zijn er het sprekende bewijs van.

HeliDax's moedermaatschappij DCI-groep is 's werelds toonaangevende particuliere H120-operator, met een vloot van 40 helikopters, waaronder 36 bij haar dochteronderneming HeliDax en 4 bij het Centre International de Formation Hélicoptères (CIF-H), eveneens gevestigd in Dax.

Als zodanig onderhoudt de DCI-groep een bevoorrecht partnerschap met de Airbus Helicopters, dat onlangs werd versterkt met de ondertekening, in de zomer van 2022, van een contract van het type "HCare". Dit contract voor de H120-vloot is bedoeld om de beste kwaliteit van dienstverlening en hoogste beschikbaarheid te garanderen voor HeliDax en CIF-H.

De DCI-groep en Airbus Helicopters zijn ook partners in tal van programma's voor het ter beschikking stellen van helikoptercapaciteit aan buitenlandse strijdkrachten en veiligheidstroepen. HeliDax verzorgt het onderhoud van deze 40 machines, maar voert ook MCO-services (onderhoud in operationele toestand) uit en implementeert eigen helikoptermoderniseringsoplossingen voor andere vloten.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *