Bezig met laden...

Logboek

DHC bevelsoverdracht: 298 Chinook squadron heeft nieuwe commandant

DHC bevelsoverdracht: 298 Chinook squadron heeft nieuwe commandant

Op 24 september droeg luitenant-kolonel Niels van den Berg (foto) het commando van het 298 'Chinook' squadron over aan zijn ranggenoot Jeroen Peterse.

Niels zal de geschiedenis ingaan als de bevelhebber van het 298 squadron die de eerste CH-47F MYII CAAS Chinook op 14 april 2021 in ontvangst mocht nemen. Hij stond drie jaar aan het hoofd van het 298 Squadron.

In een interview (zie ons artikel van 11 mei 2021) besprak commandant Niels de uitdagingen voor zijn squadron met de aankomst van de nieuwe Chinook helikopters. 

“De stap van de Chinook Delta uit 1996 naar de Chinook Foxtrot die in 2012 in dienst kwam, was vrij klein”, legt de commandant 298 uit. “De cockpit was nagenoeg hetzelfde.” Dat is niet zo bij de ‘CH-47F Multi Year II Common Avionics Architecture System’ – afgekort MYII CAAS. “Het cockpitsysteem is volledig anders dan we kenden. Vergelijk het met een switch van Windows naar Mac en dan maal tien.”

Nu is het aan commandant Jeroen Peterse om de nieuwe Chinooks in zijn squadron in te passen en zijn bemanningen te trainen op de Chinook CH-47F MYII CAAS. Jeroen kent de Chinook als zijn binnenzak, hij was van juli 2018 tot september 2021 de 'Head of Chinook Office'. We wensen hem alvast heel veel succes.

Ook aan Niels van den Berg veel succes gewenst in zijn nieuwe functie als Hoofd Transitie DHC.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *