Bezig met laden...

Logboek

FLASH: Louis Janssens overleden bij crash in Cerfontaine

FLASH: Louis Janssens overleden bij crash in Cerfontaine

Vrijdag de dertiende is blijkbaar niet alleen bijgeloof maar vandaag harde werkelijkheid.

Tragisch nieuws uit Cerfontaine. De overleden piloot van de Hughes 269C helikopter (OO-JCS) die deze namiddag in Cerfontaine is gecrasht is Louis Janssens, een monument uit de Belgische helikopterwereld.

Louis-Philippe Janssens (69) was sedert de jaren 70 actief in de helikopterwereld en heeft meer dan 15.000 uren bij elkaar gevlogen. Hij was lange tijd piloot en officier in het Belgisch Leger en nadien actief als piloot, instructeur en examinator in de burgerluchtvaart. Nog niet zolang geleden nam Louis de profcheck af van onze koning Filip.

Op een persbriefing deze avond maakte het parket van Dinant meer informatie bekend.

Het ongeval is gebeurd bij een autorotatie op het vliegveld van Cerfontaine gedurende een profcheck; Louis nam de profcheck af. De piloot is niet langer in levensgevaar en ligt in het CHU van Charleroi. Bij een eerste ondervraging door het parket zou hij verklaard hebben dat er misschien een mechanisch defect aan de oorzaak lag van het ongeval.

Een Amerikaanse studie enkele jaren geleden stelde vraagtekens bij het oefenen van autorotatie; er zouden meer ongevallen gebeuren bij de autorotatieoefeningen dan bij echte motorpannes.

Wij bieden ons medeleven aan de familie en de vele vrienden van Louis.

30 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *