Bezig met laden...

Logboek

CV-22B Osprey blaast ziekenhuis helipad letterlijk de lucht in

CV-22B Osprey blaast ziekenhuis helipad letterlijk de lucht in

Tegen een Boeing/Bell Osprey zeg je niet zomaar helikopter. Het is een tiltrotor die naast verticaal opstijgen en landen, zoals een helikopter, ook bijna zo snel kan vliegen als een vliegtuig.

Dat het geen normale helikopter is hebben ze ook geweten in het bekende Addenbrooke Hospital (onderdeel van de Cambridge University). Het Addenbrooke Hospital is het belangrijkste trauma centrum voor het oosten van Engeland en is ook gespecialiseerd in orgaan transplantatie.

In het kader van een medische transfer training naar het traumacentrum Addenbrooke Hospital, kwam de Boeing / Bell CV-22B 10-0053 van de US Air Force 352nd Special Operations Wing op 21 april 2021 vanop de RAF basis Mildenhall naar het hospitaal gevlogen. 

Bij aankomst van de zware Osprey CV-22B tiltrotor kreeg het rubberen landingpad van het ziekenhuis het reeds erg te verduren maar 10 minuten later toen de Osprey CV-22B terug vertrok ging het volledig mis. Het ganse landingspad ging de lucht in en was vakkundig ontmanteld. Onderstaande video toont het ganse voorval.

Tot de helipad terug hersteld is, en hopelijk doen ze het nu een beetje steviger, worden de medische urgentiehelikopters van de East Anglian Air Ambulance en Magpas afgeleid naar de Cambridge City Airport, vanwaar de patiënten met ambulances naar Addenbrooke worden vervoerd.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *