Bezig met laden...

Logboek

Examen voor nieuwe SAR NH-90 boordcommandant

Examen voor nieuwe SAR NH-90 boordcommandant

De vliegbasis Koksijde (B) is de thuisbasis van de SAR, het 40e squadron van de Belgische luchtcomponent.

Vorige week en na een lange opleiding en training moest een NH-90 helikopterpiloot zijn SAR-examen afleggen om boordcommandant te worden bij het 40e squadron.

Bij deze fictieve scramble moest er een patiënt met een polytrauma geëvacueerd worden vanop een windmolen met de NH-90 RN-03 Triton. Geen sinecure voor onze crew als je weet dat de windmolen meer dan 100 meter boven het water staat en de wieken een diameter van 120m hebben. Zouden jij durven uitstappen 150m boven zee?

Na het reddingsprocedure boven de windmolen en afzetten van de patiënt in het Admiraal De Ruyterziekenhuid in Goes (NL) kwam een call binnen voor een vermiste duiker. De onfortuinlijke werd al snel gelocaliseerd en opgevist uit het water.

Bij het vallen van de nacht werd de commandant en zijn crew opgeroepen voor 2 onderkoelde drenkelingen aan boord van de reddingsboot R6 "Orka". Ook hier verliep alles vlotjes. Proficiat aan de nieuwe boordcommandant S!

Copyright video: Brecht Vandecasteele, met onze dank voor de mooie beelden

Copyright foto: Wytze Adriaanse (zie ook de foto-reportage)

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *